Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fri-El Green House

Uitbreiding tomatenareaal op substraat in Italië

Er komt geen einde aan het nieuws bij Fri-El Green House, eigenaar van het merk H2Orto. Dit Italiaanse bedrijf uit Ferrara beheert 30 hectare kassen met substraatteelt.

"In 2025", zegt CEO Florian Gostner, "zullen we ons tomatenaanbod uitbreiden met gele cherrytrostomaten, Tulemalu-tomaten (ovale tomaten in tros of los) en Piccadilly-tomaten, die voornamelijk op de Italiaanse markt zullen worden afgezet. Gezien de uitstekende resultaten van dit jaar zullen we ook het areaal voor snackkomkommers uitbreiden en doorgaan met het telen van lange komkommers voor de Italiaanse en Duitse markt. Ons belangrijkste doel voor 2025 is het consolideren van onze aanwezigheid in Italië, volgens het "local to local"-concept."

Florian Gostner

Het productaanbod varieert per seizoen. "Tijdens de winterperiode omvat ons aanbod cocktailtomaten, premium trostomaten en kleine pruimtomaten. Vanaf februari zijn ook snackkomkommer en lange komkommer verkrijgbaar. Onze producten worden momenteel gedistribueerd in Italië, Duitsland en Oostenrijk."

De markt fluctueert. "Wat tomaten betreft, is de markt dit jaar nogal moeilijk geweest door de lage prijzen vanaf het begin van het jaar tot een paar weken geleden. Maar we hebben vertrouwen in een herstel tijdens de herfst-winterperiode. Het komkommerseizoen, vooral dat van de snackkomkommers, is daarentegen een succes geweest, zowel qua oogst als qua prijs."

Dit jaar had Fri-El voor het eerst alle 30 hectare kassen in productie: 15 hectare winterteelt met LED-belichting en 15 hectare zomerteelt.

Het bedrijf staat bekend om zijn focus op alternatieve energie en waterbesparing. "We zijn erg blij met de vooruitgang op het gebied van alternatieve energie. Dit jaar hebben we nog eens 3 MW aan drijvende zonnepaneelsystemen geïnstalleerd op onze regenwateropvangbekkens, waardoor we nu een totaal van 6 MW aan fotovoltaïsch vermogen hebben. Daarnaast zijn we bezig met het autoriseren van nog eens 16 MW aan zonnepaneelinstallaties met een regenwaterterugwinningssysteem, waardoor we de kassen bijna uitsluitend met regenwater kunnen irrigeren."

"Het geothermische project vordert ook goed en ik heb er alle vertrouwen in dat we in 2025 de eerste warmte uit geothermische bronnen beschikbaar zullen hebben", besluit de CEO.

Voor meer informatie:
Davide D'Ignoto (sales manager)
H2Orto
Via delle Serre 1
44020 Ostellato (Ferrara) – Italië
Tel: +39 3666491164
www.h2orto.it

Publicatiedatum: