Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ontario Plants Propagation opent nieuwe kwekerij

Tholen - Genoeg aandacht gisteren voor de opening van de nieuwe kas van de Canadese opkweker Ontario Plants Propagation: meer dan 200 mensen kwamen kijken in de nieuwe, 5 hectare grote kas. Vandaag worden opnieuw veel gasten verwacht. Niet alleen omdat de kas nieuw is, maar ook omdat het een opvallend project is: de kwekerij wil met hun hoogtechnologische kwekerij nieuwe standaard in biosecurity en kwaliteit zetten. Daar zijn veel Nederlandse bedrijven bij betrokken.

Opening
Het totale project zal 20 hectare gaan omvatten, inclusief faciliteiten om te zaaien en te enten. Gisteren werd de eerste 5 hectare geopend. Het lintje werd doorgeknipt door Allan Mayhew, burgemeester van Southwest Middlesex, die zijn enthousiasme uitsprak over de komst van Ontario Plants Propagation naar de lokale gemeenschap. Hij werd vergezeld door Mathieu van de Sande, CEO van Ontario Plants Propagation, en Frank van der Gelt, CEO van Dalsem, die de kas heeft gebouwd.

Het is de tweede faciliteit van Ontario Plants Propagation; de eerste staat in St. Thomas. De opening in Glencoe is de start van een groter uitbreidingsplan, waarbij drie extra fasen zijn gepland. Na voltooiing zal de nieuwe kas de jaarlijkse productie van het bedrijf meer dan verdubbelen, van 60 miljoen naar meer dan 100 miljoen planten. Deze groente- en zachtfruitplanten zullen worden geleverd aan kassen in heel Noord-Amerika. De faciliteit in St. Thomas zal zich in de toekomst richten op de groeiende markt voor biologische en zachtfruitplanten, terwijl de nieuwe kas zich zal specialiseren in planten opgekweekt in steenwol.

Veranderingen in de tuinbouwsector
De uitbreiding van Ontario Plants Propagation weerspiegelt volgens het bedrijf de veranderingen in de Noord-Amerikaanse tuinbouwsector, waar steeds meer telers overstappen op indoor telen. Volgens CEO Mathieu van de Sande is de vraag naar producten die deze transitie ondersteunen enorm gegroeid. "Onze uitbreiding is opgezet om in te spelen op deze markttrends, door de telers te ondersteunen die de voedselproductie willen opschalen."

Hygiëne en automatisering centraal
De nieuwe kas is ontworpen met strikte hygiënemaatregelen en biosecurity als grootste prioriteit. Alle handelingen met de planten vinden plaats in een centrale corridor, buiten het teeltgebied, om te zorgen voor een schonere productie. Geautomatiseerde tafels verplaatsen de planten, zodat de werknemers de planten niet hoeven te verplaatsen. Andere maatregelen om de hygiëne te waarborgen omvatten automatische reinigingsstations voor schoenen, en sneldeuren.

De nieuwe kas is Dalsem's semi-gesloten Air model, waarmee telers lucht van binnenuit de kas kunnen mengen met lucht van boven de schermen, en zelfs met buitenlucht. Het systeem is speciaal aangepast aan de lokale omstandigheden om optimale groeiomstandigheden voor de planten te garanderen Daarnaast wordt 90% van het regenwater gerecycled door een wateropslag van 45 miljoen liter, en er is een zonnedak van zes hectare gepland - allemaal met het oog op duurzaamheid.

Toekomstige groei en innovatie
Het nieuwe project is sterk geautomatiseerd. CEO Mathieu van de Sande benadrukte het belang van nauwe samenwerking met partners. "Dankzij geavanceerde technieken, zoals de systemen die het plantenbeheer in de kas automatiseren, kunnen we nieuwe standaarden zetten in de tuinbouw. Met deze technologieën verhogen we de kwaliteit van onze planten en verbeteren we de biosecurity. Door de arbeidsintensiteit te verlagen en het overzicht te vergroten, kunnen we zorgen voor een gezonde en veilige teelt."

De kas zal naar verwachting in december 2024 volledig operationeel zijn.

Klik hier voor foto's van de opening

For more information:
Ontario Plants
www.ontarioplants.com