Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

New Energy Systems realiseert batterijopslag van 6,8 MWh

New Energy Systems realiseert momenteel een batterijopslagsysteem (EOS) met een capaciteit van 6,8 MWh (6.800kWh) bij Westburg in Grubbenvorst. Westburg teelt en verpakt snacktomaten voor de Noordwest Europese retailers en foodservice. Naast de batterijopslag zijn er eveneens circa 3.600 zonnepanelen aangelegd, deels op een nieuw waterbassin (een zogenaamd floating system). Zo wordt efficiënt omgesprongen met watervoorraden.



"We zijn enorm verheugd dat we dit EOS hebben mogen realiseren voor Westburg," zegt Peter Debije, Commercieel Directeur bij New Energy Systems. "Onze missie is om de energietransitie naar een duurzame toekomst te versnellen door innovatieve oplossingen te bieden voor energieopwekking en -verbruik."

"Door goed te luisteren naar de klantbehoefte van de broers Bas en Ton van Leeuwen hebben we heel gericht aan deze oplossing kunnen werken. Met het floating zonnestroomsysteem in combinatie met de batterij zet Westburg een grote stap voorwaarts in hun verduurzamingsplannen en het uitbouwen van hun onderneming." Het floating systeem is in mei reeds door New Energy Systems geïnstalleerd op het bassin.

Het projectteam van New Energy Systems heeft een grondige analyse uitgevoerd naar de energiebehoefte van Westburg om vervolgens een maatwerk oplossing te voor te stellen. "We zijn erg enthousiast over de mogelijkheden die het team van New Energy Systems ons heeft geboden op ons vraagstuk om meer ruimte te creëren in het opslaan en verbruik van energie. De batterijopslag in combinatie met het floating zonnestroomsysteem biedt ruimte om te blijven ondernemen en uit te breiden. Door deze innovatieve oplossing kunnen we ook een significante stap maken in het verduurzamen van ons bedrijf en tegelijkertijd onze energiekosten verlagen. Het is een mooie manier om onze eigen opgewekte zonne-energie optimaal te benutten en minder afhankelijk te zijn van het energienet," aldus Bas van Leeuwen, directeur Westburg. Westburg is aangesloten bij Telersvereniging ZON.

Deze zomer reisden directeur Nico Eurelings en accountmanager Bart Faas van New Energy Systems naar partner SOFAR in China voor de afname van het batterijopslagsysteem. Beide heren bezochten de productielijnen van SOFAR en inspecteerden de kwaliteits-methoden en -garanties van SOFAR en hun toeleveranciers.

Voor meer informatie:
New Energy Systems
[email protected]
https://www.newenergysystems.nl/

Publicatiedatum: