Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Energie-update: Meer wind, minder gasvraag

De TTF-gasprijs voor komende winter is maandag bij het begin van een nieuwe week een klein stukje teruggezakt, tot nog altijd 41 euro per megawattuur. Oplopende geopolitieke spanning zorgt voor stijgende prijzen, constateren de energiespecialisten bij energiehandelsplatform Powerhouse. Verdere stijgingen worden niet per se verwacht, zo leert een vooruitblik op week 41 vanuit Brainchild Commodity Intelligence.

In de update van BCI lezen we dat de warmtevraag in week 41 beperkt is, met temperaturen boven de norm voor begin oktober. De wind doet daarbij ook heel aardig mee en drukt daarmee de gasvraag vanuit stroom; mogelijk wordt het pas aan het einde van de week weer koud genoeg voor wat warmtevraag.

De wind speelt een grote rol de komende week en dat kan dus opnieuw op willekeurige momenten lage prijzen geven op onbalans en intraday. Daar staan dan wel de regenachtige fases tegenover die juist van dinsdag tot en met donderdag mogelijk hoge onbalansprijzen kunnen geven.

De EPEX-dagprijs voor elektriciteit komt dinsdag op ruim 85 euro per megawattuur uit.