Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Internationale uitbreiding voor CapGen Seeds

CapGen Seeds heeft zijn positie in de groente- en fruitzaadsector verstevigd door zijn aanwezigheid in Mexico, Marokko en recentelijk Italië uit te breiden. Deze stap beantwoordt aan het streven van het bedrijf om voortdurend innovatieve oplossingen te bieden.

Het zaadbedrijf heeft een opmerkelijke groei doorgemaakt in Mexico en Marokko met tomaten-, paprika- en komkommerrassen die aangepast zijn aan de specifieke teeltomstandigheden in deze landen. De veredelaar zet daarbij in op ziekteresistente rassen met een hoge opbrengst.

Nieuw dit seizoen is de opening van CapGen Seeds Italia op het eiland Sicilië. In deze regio introduceert het bedrijf Alicia, een papaja variëteit ontwikkeld voor de teelt in kassen en niet-tropische omstandigheden, ideaal voor het mediterrane klimaat. Alicia onderscheidt zich niet alleen door haar resistentie, maar ook door een uitstekende kwaliteit, een hoog gehalte aan bèta-lycopeen, stevigheid en een geurig aroma.

Directeur Rafael Cremades: "De opening van een vestiging in Italië is een volgende stap in onze groeistrategie. We zijn ervan overtuigd dat de Alicia papaja een succes wordt op Sicilië, een regio die ideale omstandigheden biedt voor de ontwikkeling van dit en andere rassen."

Overeenkomsten in Azië
De internationale groei van CapGen Seeds stopt niet in Europa. Het bedrijf heeft overeenkomsten gesloten in India en China, waar de vraag naar zaden van hoge kwaliteit voortdurend toeneemt. Deze deals zullen CapGen Seeds in staat stellen om er producten te leveren die voldoen aan de behoeften van lokale telers.

"Het betreden van concurrerende markten als India en China is een belangrijke mijlpaal voor ons. We leggen de laatste hand aan de details en zullen zeer binnenkort meer nieuws over onze activiteiten in deze landen bekendmaken", voegt Cremades toe.

Pruimtomaat CGT3615 met IR: ToBRFV

Innovatie en resistente rassen
Wat innovatie betreft, lanceert CapGen Seeds dit jaar een tegen ToBRFV resistente pruimtomaat voor export, een blokpaprika voor de vroege cyclus en een komkommer voor teelt in Spanje, onder meer in de kassen rond Cartagena, de kust van Granada en Almería.

Een vermelding verdienen ook de variëteiten die vorig seizoen zeer goed werden ontvangen, zoals Gaudí, een blokpaprika die resistent is tegen echte meeldauw en aaltjes, en Gavilán, een cherrytomaat voor de biologische teelt met een gemiddelde resistentie tegen ToBRFV. Verder hebben de komkommerrassen Martínez en Españolo een plaatsje veroverd op de competitieve Spaanse komkommermarkt.

Voor meer informatie:
CapGen Seeds
https://www.capgenseeds.com/

Publicatiedatum: