Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bonduelle Nederland is B Corp gecertificeerd

Groentemerk Bonduelle heeft de B Corp™-certificering behaald in Nederland. Hiermee laat Bonduelle zien toegewijd te zijn aan duurzame en sociale thema's in haar bedrijfsvoering. "B Corp-certificering is een proces van voortdurende verbetering," zegt Ilonka Audenaerde, General Manager Bonduelle Noord-Europa. "Hiermee bevestigen we onze toewijding aan duurzaamheid en ethische bedrijfsvoering. Een commitment dat al zeven generaties lang wordt nageleefd en waar we ontzettend trots op zijn."

De B Corp-certificering wordt toegekend aan bedrijven die voldoen aan de normen op het gebied van sociale en milieuprestaties, transparantie en verantwoordelijkheid. Bonduelle Nederland verdiende deze certificering na evaluatie van haar impact op verschillende onderdelen, waaronder milieu, medewerkers, gemeenschap en klanten. Naast Nederland zijn ook de Bonduelle-landen Frankrijk, Denemarken, België, Spanje, Portugal en Duitsland sinds deze maand B Corp. Hiermee is 80% van de omzet van de Bonduelle Groep B Corp-gecertificeerd. Deze nieuwe certificeringen brengen het totaal aantal B Corp-gecertificeerde landen binnen de Bonduelle Groep op negen, na de certificeringen in de Verenigde Staten en Italië in 2023. De ambitie van de Bonduelle groep is om met de gehele organisatie B Corp-gecertificeerd te zijn in 2025.

Het hele bedrijf is door de B Corp-certificering in beweging gezet om zichzelf en zijn processen te transformeren. Bonduelle heeft belangrijke veranderingen doorgevoerd op verschillende onderdelen. Zo heeft Bonduelle speciale programma's ontwikkeld om consumenten en chefs te inspireren en te helpen in de transitie naar een plantaardig dieet. Op het gebied van milieu heeft Bonduelle de invoering van regeneratieve landbouw versneld. Daartoe richtte het bedrijf vorig jaar de Bonduelle Farm Academy op om partners te ondersteunen met informatie en training over regeneratieve landbouw. Bonduelle heeft als doel dat 80% van haar partnertelers regeneratieve landbouw toepast in 2030. Daarnaast evalueert Bonduelle jaarlijks de tevredenheid en betrokkenheid van haar medewerkers. Het doel is om in 2025 een betrokkenheid percentage van 75% te behalen.

Bron: Bonduelle

Publicatiedatum: