Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Looye Kwekers opent nieuwe kas in Burgerveen

Afgelopen weekend vond de feestelijk opening plaats van de gloednieuwe kas van Looye, Burgerveen 3. In het bijzijn van familie, vrienden, collega's, hoofdaannemers en betrokken partijen die hebben bijgedragen aan de bouw van deze indrukwekkende kwekerij openden Jos Looije (de vader van Annelies en Margriet Looije) samen met Evi, de dochter van Margriet, de kas op spectaculaire wijze door het sabreren van een fles champagne. Met deze uitbreiding van 8,2 hectare komt het totale areaal van Looye, inclusief partnertelers, op maar liefst 68 hectare.

"Burgerveen 3 stelt ons in staat om onze groeiambities waar te maken," vertelde Margriet Looije tijdens de opening. "We willen nog meer consumenten laten genieten van onze geliefde Looye Honingtomaten, Looye Joyn tomaten en Looye To Go tomaten." De nieuwe kas bevat niet alleen de kas zelf, maar ook moderne kantines, kantoren en geavanceerde technische ruimtes, waaronder een warmteopslagtank (WOT) en een watertechnische ruimte (WTR).

Innovatieve technologieën en duurzaamheid
"Deze nieuwe kas is niet alleen een uitbreiding van onze bedrijfsvoering, maar ook een teken van onze inzet voor duurzaamheid en efficiëntie," zegt Annelies Looije. "Met de semi-gesloten kas kunnen we onze energiebehoefte met maar liefst 25% verminderen. Dit is een grote stap vooruit in onze zoektocht naar duurzamere manieren van telen, om zo uiteindelijk te voldoen aan het sectordoel van 2040: klimaatneutraal telen van tomaten in Nederland."

De nieuwe warmteopslagtank is met een capaciteit van 11.000 m³ ontworpen voor flexibiliteit, vooral in een tijd waarin energieprijzen fluctueren. Ook de watertechnische ruimte is verbeterd: met een vloeibare meststoffeninstallatie kunnen we nu veel nauwkeuriger inspelen op de behoeften van de planten, wat de teelt verder optimaliseert.



"We zijn ontzettend dankbaar voor iedereen die aan deze intensieve periode van 9 maanden heeft bijgedragen," zeiden de Looije-zussen. "Samen kijken we ernaar uit om nog meer consumenten te laten genieten van de unieke smaak van onze tomaten en zetten we een grote stap richting een duurzame toekomst."

Voor meer informatie:
Melissa Verkade
Looye Kwekers
Tel: +31 (0)174 520 060
[email protected]
www.looye.com

Publicatiedatum: