Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hortipower introduceert nieuwe batterijmodule en EPIC DC technologie

Sinds de introductie van Hortipower, zo'n 2 jaar geleden, is het energielandschap constant in beweging geweest. Netcongestie wordt op steeds meer plekken in Nederland een probleem en de pieken en dalen op de onbalansmarkt worden door het grotere aandeel van hernieuwbare energie in de energiemix steeds groter. De interesse in energieopslag neemt hierdoor toe en wordt door steeds meer bedrijven als een interessante investering gezien. De ontwikkelingen hebben bij Hortipower ook niet stilgestaan. Door continue monitoring en bijsturing zijn de energieopslagsystemen verbeterd en er zijn ook een aantal nieuwigheden te melden.

Introductie nieuwe batterijmodule
In de huidige volatiele markt met recordhoge en -lage elektriciteitsprijzen is de behoefte aan een goedkope en betrouwbare energievoorziening van groot belang, legt Marco van Trigt uit. "Met dit als doel kunnen we de nieuwe LFP-batterijmodule Super Nexus aankondigen, die voornamelijk ontworpen is voor grootschalige energietoepassingen. Deze batterijen hebben meer capaciteit en zijn veiliger en goedkoper ten opzichte van zijn voorganger. Enkele van de belangrijkste technische aspecten zijn:, Chemie: Kobaltvrije blade LFP-cel, Capaciteit: 31,25 kWh (netto), Round Trip-efficiëntie: >96% bij 0,5 °C (10-90% SOC), Werktemperatuur: 0 °C tot 45 °C, Productiecycli: >6000 cycli."

Cell-To-System bouwen
De energiehuishouding is bij elk bedrijf anders, daarom bieden ze op maat gemaakte oplossingen. "Hierbij is elk systeem ontworpen om te voldoen aan de unieke behoeften en voorkeuren van de klant. De batterijen kunnen op celniveau omgewisseld worden, waardoor ze gemakkelijk vervangen, gerepareerd en onderhouden kunnen worden. Het ontwerp van onze systemen is modulair en kan worden aangepast van MW tot GW-schaalgrootte, waardoor het schaalbaar is voor de toekomst."

Veiligheid
Veiligheid en betrouwbaarheid zijn onze topprioriteiten. vervolgt Marco. "Daarom wordt elke individuele cel in het systeem actief bewaakt. Het ingebouwde softwareplatform stelt ons in staat om in veel gevallen preventieve actie te ondernemen voordat een storing optreedt. Onze systemen voldoen aan strikte voorschriften die noodzakelijk zijn voor verzekeraars , zoals PGS37-1, NEN 101-3140-4288 en verschillende aan het net gerelateerde veiligheidsvoorschriften."

EPIC DC technologie
"Met de nieuwe EPIC DC-integratiemodule kunnen zonnepanelen rechtstreeks gecombineerd worden met onze batterijen zonder ze om te zetten in AC-stroom, de EPIC vervangt hiermee de traditionele wisselstroom (AC) zonne-omvormer. Het DC-netwerk is veelzijdig, heeft lagere investeringskosten en maakt het mogelijk om de hernieuwbare infrastructuur van de toekomst te bouwen (DC Microgrids). Deze toepassing zorgt voor minder afhankelijkheid van het net en zorgt ervoor dat er meer mogelijk is met een kleinere netaansluiting. Met deze geïntegreerde technologie kan er geprofiteerd worden van kostenbesparingen, betere betrouwbaarheid en een hogere efficiëntie."

Hortipower is een initiatief van KG Greenhouses en distribiteur van de energieopslagsystemen van Volstora, een toonaangevende Original equipment Manufacturer (OEM) van energieopslagsystemen met meer dan 50 geleverde installaties. De systemen worden in Nederland gebouwd, vanuit Arnhem wordt een team van toegewijde servicemanagers aangestuurd om preventief onderhoud en eventuele reparaties uit te voeren.

Voor meer informatie:
Marco van Trigt
Hortipower
Tel: +31 (0)10 52 12 644
[email protected]
www.hortipower.nl

Publicatiedatum: