Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Commerciële uitbreiding voor Blue Radix met investering van €5 miljoen

Blue Radix heeft een additionele investering van €5 miljoen ontvangen van Navus Ventures en Horticoop. De investering wordt gebruikt om de commerciële groei van het bedrijf te versnellen. Crop Controller van Blue Radix wordt momenteel in bijna 100 kassen wereldwijd gebruikt. De meerwaarde van Blue Radix voor telers is het juiste moment om commerciële activiteiten verder op te schalen.

Horticoop investeert actief namens 300 glastuinbouwbedrijven die een positieve bijdrage leveren aan de tuinbouwsector. De autonome teeltoplossing van Blue Radix stelt telers in staat om de opbrengst te verhogen en energie te besparen en is daarmee volledig in lijn met de ambitie van Horticoop. Patrick Groeneveld, CEO van Horticoop: "Blue Radix is een bewezen leider op het gebied van toegepaste kunstmatige intelligentie in de tuinbouwsector. Naarmate de wereldbevolking groeit, neemt ook de vraag naar gezond en veilig voedsel toe. De glastuinbouw staat echter voor uitdagingen door de stijgende kosten van energie en meststoffen, de noodzaak van opbrengstverbetering en het toenemende tekort aan teeltkennis. Blue Radix pakt deze complexiteit en wereldwijde uitdagingen aan door telers te voorzien van intelligente oplossingen gebaseerd op algoritmes. We zijn dan ook verheugd met deze tweede investering die de essentie van onze coöperatie kenmerkt: investeren in de toekomst van de tuinbouwsector."

Het speelveld veranderen
"Wij zien kastechnologie als een belangrijke aanjager van efficiënte en duurzame voedselproductie", zegt Eduard Meijer, directeur van Navus Ventures. Vanaf het begin, bijna 5 jaar geleden, is de filosofie van Blue Radix geweest om verder te gaan dan inzichten, grafieken en tabellen. Met hun Autonome Klimaat- en Irrigatiesturing verandert Blue Radix het speelveld, waarbij de teler de volledige controle heeft. Met hun bewezen staat van dienst zijn we verheugd om het bedrijf opnieuw financieel te ondersteunen en hen te helpen met onze kennis en netwerk, om een wereldwijde impact te maken op het gebied van duurzame voedselproductie en energiebeheer."

Prijswinnende oplossing
Crop Controller, onlangs nog winnaar van de GreenTech innovation award, biedt autonome klimaat- en irrigatiesturing voor 'mid- en hightech' kassen in elk klimaat. Aanvullend helpt de geïntegreerde Strategy Optimizer module telers om hun teeltstrategie te verbeteren met scenario's die het mogelijk maken om een meer voorspelbare opbrengst te realiseren.

AI met persoonlijke ondersteuning
Crop Controller biedt een combinatie van AI-technologie en persoonlijke service, waarin AI het meeste complexe en herhalende werk doet. Telers kunnen daarnaast rekenen op uitgebreide ondersteuning door Autonomous Greenhouse Managers die de kunst van het telen kennen en een extra paar ogen bieden om optimale resultaten en meer gemoedsrust voor telers te garanderen.

Groeien ten behoeve van de glastuinbouw
Ronald Hoek, CEO van Blue Radix, concludeert: "We zijn erg blij met deze extra investering van onze partners Navus en Horticoop, die ons ondersteunen bij het realiseren van onze missie. De investeringen onderstrepen het vertrouwen in onze voorgang, impact en waarde. Vanaf nu gaan we de groei van het team verder versnellen. We nodigen iedereen uit, die past bij onze vacatures en deel wil uitmaken van ons internationale team, om contact op te nemen."

Voor meer informatie:
Blue Radix
Tel: +31 6 5343 3839
[email protected]
www.blue-radix.com

Publicatiedatum: