Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer dan 230 deelnemers voor derde CEA Summit East in Virginia

Voortbouwend op het succes van voorgaande jaren keerde de derde jaarlijkse Controlled Environment Agriculture (CEA) Summit East terug naar het Institute for Advanced Learning and Research (IALR) in Danville, VA van 1-2 oktober 2024.

Het evenement werd georganiseerd door Indoor Ag-Con en het CEA Innovation Center - een gezamenlijk project met Virginia Tech's School of Plant and Environmental Sciences, IALR en het Virginia Seafood Agricultural Research and Extension Center - en trok meer dan 230 deelnemers uit 35 Amerikaanse staten, Canada, Nederland en Hong Kong. Het gevarieerde publiek van telers, onderwijzers, wetenschappers, Extensionpersoneel, leveranciers, technische specialisten en regeringsleiders kwam bijeen om de nieuwste ontwikkelingen in CEA-technologie te verkennen en waardevolle samenwerkingen op te bouwen.


Glenn Youngkin, gouverneur van Virginia, geeft een keynote speech

Het tweedaagse evenement had een overvolle agenda met keynote presentaties, panels, breakout sessies en rondleidingen door de faciliteiten van het CEA Innovation Center. Deelnemers kregen de gelegenheid om 21 exposanten te bekijken die baanbrekende innovaties en diensten lieten zien die de toekomst van CEA vormgeven. Naast deze sessies waren er diverse netwerkmogelijkheden om nieuwe contacten te leggen en bestaande samenwerkingsverbanden te versterken.

"We zijn er trots op dat de CEA Summit East jaar na jaar beter wordt", zegt Brian Sullivan, CEO van Indoor Ag-Con. "De diversiteit aan expertise die hier vertegenwoordigd is, is indrukwekkend en het is een bewijs van de samenwerkende aard van deze groeiende sector."

Een goed gevulde zaal bestaande uit telers, leveranciers, educatieve afdelingen en andere partijen

"Het is inspirerend om leiders uit het hele CEA-spectrum bij elkaar te zien komen om ideeën en strategieën uit te wisselen die onze sector vooruit helpen," voegt Dr. Scott Lowman toe, mededirecteur van het CEA Innovation Center en vicepresident Applied Research bij IALR. "Dit evenement onderstreept het belang van samenwerkingen en gedeelde kennis om de groei en het succes te bereiken dat we voor CEA voor ogen hebben."

Keynotes
Glenn Youngkin, gouverneur van Virginia en een voorstander van de indoorteelt, gaf het startsein voor het evenement met de ochtendkeynote. Zijn sessie werd onmiddellijk gevolgd door de sessie "Wat is CEA: Missie, definitie en doel" met Paul Brentlinger, CEO, CropKing, Inc; Jessica Soare, Senior Director of Marketing, BrightFarms; Mike Ross, medeoprichter & CEO, Beanstalk; en Dr. Michael Evans, Virginia Tech en mededirecteur van het CEA Innovation Center.


De exposantenvloer van de Summit

Op de tweede dag verwelkomde het Leadership Insights Panel John McMahon, Co-Founder & COO van Better Future Farms; Molly Montgomery, Acting CEO Executive Chair, AeroFarms; Carl Gupton, CEO, Greenswell Growers; en moderator Emily Gee, CEA Alliance Board Member en Marketing Director, AeroFarms, op het podium.


De stand van ION Solutions

Educatieve tracks
De CEA Summit had drie educatieve tracks - teelt, bedrijf en onderwijs, personeel en training - die academici, telers en bedrijfsexperts samenbrachten.

De onderwerpen varieerden van voedselveiligheid, de economie van CEA, gewasselectie en aquaponics tot strategieën voor energiebeheer, trainingsprogramma's voor nieuwe werknemers en het opbouwen van internationale samenwerkingen.

Praatje bij de CANNA stand

Andere paneldiscussies en 15-minuten durende CEA Industry & Research Showcase sessies gaven de aanwezigen de kans om te horen over enkele van de laatste onderzoeksresultaten en andere succesverhalen uit de sector.

Exposanten & netwerken
Naast de conferentiesessies hadden de deelnemers ruim de gelegenheid om de 21 exposanten te bezoeken tijdens koffiepauzes, roundtables tijdens de lunch en een cocktailreceptie in de middag.

Posterwedstrijd voor afgestudeerde studenten
Dit jaar organiseerde de Summit de 2e CEA Graduate Student Poster Competition om afgestudeerde studenten de kans te geven om CEA-gerelateerd onderzoek van hoge kwaliteit te delen, commerciële bedrijven in contact te brengen met gekwalificeerde kandidaten en de samenwerking tussen mensen uit de academische wereld en de privésector te bevorderen.

Acht finalisten deden mee en Liam Reynolds van de University of Illinois Urbana Champaign won de eerste prijs voor zijn poster, "Evaluatie van radijs, broccoli en sla microgroenten geïrrigeerd met hydrothermische liquefactie waterfase."

"Nathaniel King-Smith, The Ohio State University, kreeg de tweede prijs voor zijn poster, "Verkenning van duurzame alternatieven voor materialen: Teelt van paardenbloemen (T.kok-saghyz) voor rubberproductie."

Rondleiding door CEA Innovation Center
Het evenement werd afgesloten met groepsrondleidingen door het CEA Innovation Center. Deelnemers aan de conferentie maakten van de unieke gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen bij de teeltsystemen en faciliteiten van het CEA Innovation Center, waaronder de kas en de verticale kweekrekken. Ze kregen ook meer te horen over enkele van de onderzoeksprojecten van het centrum.

Een van de rondleidingen tijdens de Summit

Er werden ook rondleidingen gehouden om verschillende producten en teeltmethoden aan de deelnemers te laten zien

De volgende editie van CEA Summit East wordt gehouden op 9 en 10 september 2025. Daarnaast is de volgende editie van Indoor Ag-Con op 11-12 maart 2025 in het Westgate Las Vegas.

Voor meer informatie:
CEA Summit East
www.ceasummit.com

Indoor Ag-Con
+1 404 991 5186
[email protected]
www.indoor.ag

Publicatiedatum: