Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Salmonella-uitbraak rucola treft meerdere landen

Momenteel wordt er een uitbraak van Salmonella umbilo gemeld, met volgens RASFF-meldingen gevallen in verschillende landen. Volgens de laatste update van eind september zijn er 98 gevallen gerapporteerd in Duitsland, 16 in Oostenrijk en 23 in Denemarken. Onderzoeken uitgevoerd door gezondheidsautoriteiten, waaronder het Oostenrijkse Agentschap voor Gezondheid en Voedselveiligheid (AGES), hebben rucola uit Italië geïdentificeerd als de bron van de infectie.

Deze conclusie wordt ondersteund door zowel epidemiologisch als microbiologisch bewijs, waarbij de Salmonella Umbilo-stam nauwe genetische verwantschap bewijst tussen monsters uit Duitsland, Oostenrijk en Denemarken, wat duidt op één enkele besmettingsbron. Hoewel de besmette partijen rucola geïdentificeerd zijn, zijn ze naar verluidt niet langer op de markt verkrijgbaar.

De uitbraak heeft Oostenrijk, Denemarken, Duitsland, Italië, Qatar, Zwitserland, de Verenigde Arabische Emiraten en het Verenigd Koninkrijk getroffen. Importeurs van Italiaanse rucola wordt geadviseerd om hun leverancierscontroles te versterken om verdere verspreiding te voorkomen.

Bron: FPC

Voor meer informatie:
Kelly Shields
Fresh Produce Consortium
Minerva House, Minerva Business Park, Lynch Wood,
Peterborough PE2 6FT, VK
Tel: +44 01733 237117
[email protected]
www.freshproduce.org.uk

Publicatiedatum: