Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse telers willen restprijzen vermijden via krachtenbundeling

Omdat ze het beu waren om een restprijs voor hun producten te ontvangen, heeft een groep telers uit Almeria en andere landen de krachten gebundeld om Grupo Agrolulo op te richten. Het hoofddoel van deze organisatie is het verenigen, programmeren en trainen van verschillende telers, het samenwerken met klanten, en het ontwikkelen van nieuwe producten en bedrijfsactiviteiten.

"De klanten geven hun wensen – zoals productie, variëteiten en volume – aan ons door, en wij zorgen voor de productie in lijn met hun vraag en planning. De klant verplicht zich op zijn beurt om 100% van het geoogste product te verkopen en de teler de overeengekomen prijs te betalen, inclusief een borgsom als garantie," legt het bedrijf uit. "Op deze manier hebben zowel de klant als de producent de volledige zekerheid dat alles verloopt zoals afgesproken aan het begin van elk programma, met een product van de hoogste kwaliteit."

Momenteel bestaat de groep Grupo Agrolulo uit Almeria (Spanje), het bedrijf San Esteban Farm's uit Honduras en Fenixfood uit Malaga (Spanje). "We hopen echter nieuwe landen en telers toe te voegen, met name uit Brazilië en Mexico."

"We richten ons op het ontwikkelen van producenten in de verschillende landen, om direct van de teelt naar de klant te gaan, hoewel we niet alleen verantwoordelijk zijn voor de verkoop; we helpen telers ook met het implementeren van nieuwe werksystemen, ontwikkelingen in nieuwe zaden, meer duurzame en organische meststofsystemen, implementatie van certificeringen, ontwikkeling van ozontechnologie en koelsystemen, etc."

"De belangrijkste producten waar Grupo Agrolulo zich mee bezighoudt zijn exoten; okra's springen eruit, waarvan we tussen Honduras en Spanje een volume van ongeveer 6.000 ton per jaar oogsten, voornamelijk bestemd voor Europa en de VS. We telen ook aubergine en diakatou (Griekse pompoen), die in Almeria worden gezaaid in het kader van klantenprogramma's en worden geëxporteerd naar Frankrijk en de rest van Europa."


Diakatou

"Momenteel beginnen we met de teelt van zoete aardappel, gember, chilipeper en habanero in Honduras, en we hopen in de nabije toekomst ook verschillende kwaliteits- en biologische certificeringen te behalen."

"Daarnaast hebben we al de eerste proeven gedaan met andere producten uit Brazilië en Mexico, zoals groene kokosnoot, Kent mango en Palmer mango, en bestuderen we de import van andere producten zoals avocado, papaja en zoete aardappel (witte, paarse schil, wit, oranje en paars vruchtvlees). Daarom hopen we dat onze leverancier en vriend zich snel bij de Grupo Agrolulo zal aansluiten."

"Het bedrijf Fenixfood S.L., met uitgebreide ervaring in de sector en specialisatie in certificeringen, biologische regelgeving, nieuwe kwaliteitscontroletechnologieën en relaties met grote retailketens, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van telers in Honduras, Brazilië en Mexico, evenals voor de marketing van een deel van de teelt uit Almeria."

"Grupo Agrolulo heeft een duidelijke werkfilosofie: niemand betaalt iets om lid te worden. We vragen alleen van onze telers dat ze zich laten begeleiden door onze meer dan 40 jaar ervaring in de teelt en handel in groenten en fruit, die we hebben opgedaan in samenwerking met distributeurs, retailers en grote distributieketens, niet alleen in de conventionele sector. We hebben ook gecertificeerde biologische telers, en dit is precies de richting waarin Grupo Agrolulo zich ontwikkelt."

Grupo Agrolulo, Fenixfood en San Esteban Farm's zullen aanwezig zijn in Madrid, op stand 8E18.

Voor meer informatie:
Fenixfood S.L.
Málaga (Spanje)
Afdeling verkoop: Miguel Gómez
Tel. +34 687437901
[email protected]
www.fenixfood.es
www.grupoagrolulo.com
www.sanestebanfarm.com

Publicatiedatum: