Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
terugblik open dagen De Bolster

"Veel enthousiasme voor tomatenrassen met resistentie tegen phytophthora"

Zo'n 170 zakelijke klanten kwamen van maandag 23 september tot en met vrijdag 27 september een kijkje nemen bij biologisch zaadveredelingsbedrijf De Bolster in Epe. Tijdens de open dagen konden ze zowel bestaande als nieuwe rassen zien groeien én hun ervaringen delen.

Distribiteurs, zaadbedrijven en bio-tuinders kwamen van heinde en ver om niet alleen de demovelden te zien met pompoen, snijbiet, rucola, bonen, suikermais en courgette, maar ook de kas waar paprika, tomaat en aubergine groeien.


De nieuwe phytophthora-resistente tomaten van De Bolster staan buiten te stralen.

Nieuwe rassen
"Voor ons een mooi moment om bestaande én nieuwe rassen te presenteren", vertelt commercieel directeur Maarten Vrensen. "Zo hebben we nieuwe, smakelijke pompoenrassen die een veel langere bewaarbaarheid hebben. Iets waar kwekers en groothandel al lange tijd om vragen. Ook de nieuwe tomatenrassen met een goede resistentie tegen de gevreesde schimmel phytophthora konden op veel enthousiasme rekenen. We hadden de niet-resistente en de resistente rassen naast elkaar staan en de resultaten spraken boekdelen: de laatste stonden er nog prachtig bij, terwijl de andere rassen geveld waren door de schimmel. De meest gemaakte opmerking van klanten: 'Ik hoop dat je genoeg zaden hebt'. Ons doel is altijd om problemen waar telers tegenaan lopen voor hen op te lossen."


De nieuwe biologische pompoen 'BOL-P-5110 F1' heeft 'een goede smaak, een hoge productie en een uitstekende bewaarbaarheid.'

Waardevolle feedback
Voor De Bolster zijn de open dagen ook een perfect moment om quality time met hun klanten door te brengen en feedback te krijgen. "Dat leidt soms tot leuke verrassingen", vertelt Maarten. "Zo bleek er interesse te zijn in kortere, dikkere en donkere bonen. Terwijl wij een ras dat daaraan voldoet al bijna hadden afgeschreven. Zo zie je maar; elke markt heeft weer andere wensen, dus het is goed om continu in verbinding te staan met de markt."

Op naar 100% biologische landbouw
Naast zakelijke klanten waren studenten van de Hogere Agrarische School ook welkom. "Een mooie kans voor hen om meer te leren over veredelingsbedrijven en biologische landbouw. Want dat is waar De Bolster het uiteindelijk allemaal voor doet: een toekomst met 100% biologische landbouw. En dat begint met het planten van dat eerste zaadje."

Voor meer informatie:
De Bolster
Tel. +31 (0)578 621 433
[email protected]
www.bolster.nl

Publicatiedatum: