Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Webinar ‘Invullen 1e btw-aangifte’ op 14 oktober

Hulp voor ondernemers in de detailhandel bij eerste btw-aangifte

Ondernemers moeten mogelijk in oktober de eerste btw-aangifte invullen. De deadline voor de aangifte en betaling is namelijk 31 oktober. Om ze hierbij te helpen, organiseert de Belastingdienst elk kwartaal het webinar 'Invullen 1e btw-aangifte'. Het eerstvolgende webinar van de reeks staat gepland voor maandagavond 14 oktober. Hierin neemt Ferry Hoogerheijde, startersvoorlichter van de Belastingdienst, ondernemers stap-voor-stap mee in het invullen van de btw-aangifte.

"We zien dat het webinar over het invullen van de btw-aangifte veel toegevoegde waarde heeft: het vorige webinar trok ruim 1.000 startende ondernemers. Zij beoordelen het webinar met een ruime 8," zegt Ferry Hoogerheijde. "Als ondernemer moet je altijd btw-aangifte doen. Dat kan zeker de eerste keer even zoeken zijn. Daarom nemen we in dit webinar het invullen van de btw-aangifte stap voor stap door. Zo ben je goed voorbereid en voorkom je fouten."

Doe altijd btw-aangifte en doe hem op tijd
Tijdens het webinar komen onder andere de volgende vragen aan bod: wat is btw? Hoe werkt btw? Hoe kun je fouten voorkomen en herstellen? Ferry geeft alvast de twee belangrijkste tips: "Doe altijd btw-aangifte. Oók als je geen omzet had. Je doet dan een 0-aangifte. Hier vertel ik je alles over tijdens het webinar. En: noteer belangrijke deadlines in je agenda. Er komt zoveel op startende ondernemers af, dat zij de btw-aangifte en -betaling nog weleens vergeten. Je riskeert dan een naheffingsaanslag. Plan daarom een vast moment in voor jezelf dat je er even voor gaat zitten. Bijvoorbeeld het weekend na het webinar."

Praktische informatie

  • Het gratis webinar begint op maandag 14 oktober om 20:00.
  • Het webinar is online en live. Tot een half uur na de uitzending kun je via de chat vragen stellen aan voorlichters van de Belastingdienst.
  • Het webinar duurt ongeveer 5 kwartier.
  • Kun je het webinar niet live bijwonen? Dan kun je het webinar terugkijken via dezelfde link die je ontvangt bij de inschrijving.
  • Meld je aan via deze link.

Webinar 'Goede start met de Belastingdienst'
Voor wie meer en uitgebreidere informatie over belastingen en administratie voor startende ondernemers wil, organiseert de Belastingdienst regelmatig het webinar 'Goede start met de Belastingdienst'. Deze webinars vinden dit jaar nog plaats op 9 oktober, 13 november en 10 december.

Voor meer informatie:
www.belastingdienst.nl

Publicatiedatum: