Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SVO vakopleiding food en Threewise lanceren de Vakschool van de Toekomst

SVO vakopleiding food en Threewise kondigen aan dat zij dit schooljaar zijn gestart met de ontwikkeling van de Vakschool van de Toekomst. Dit project, dat subsidie heeft ontvangen in het kader van Leven Lang Ontwikkelen (LLO), introduceert een volledig modulaire onderwijsaanpak waarin de individuele opleidingsbehoeften van deelnemers centraal staan.

De vraag naar maatwerk in onderwijs groeit, en SVO vakopleiding food en Threewise zijn ervan overtuigd dat het reguliere onderwijs hier niet voldoende op is ingericht. Met de Vakschool van de Toekomst willen zij een LLO-organisatie creëren waar iedereen op elk moment kan binnenlopen voor scholing.

Het sportschoolmodel als inspiratiebron
De initiatiefnemers bouwen aan een dynamische leeromgeving waarin deelnemers hun eigen leertraject samenstellen. Dit traject bestaat uit modules met een specifieke vaardigheid of kennisgebied. De vakschool, waar leerlingen lid van kunnen worden, is geïnspireerd op het sportschoolmodel. Een ontwikkelcoach staat klaar om leerlingen te helpen met een persoonlijk schema.

Een doorbraak voor het bedrijfsleven en onderwijs
De focus op niet-lineair, modulair leren speelt perfect in op de behoeften van werkgevers en werkenden in een snel veranderende arbeidsmarkt. Werkgevers willen hun medewerkers snel en doelgericht opleiden, waarbij een diploma soms, maar niet altijd, het doel is. Met de Vakschool van de Toekomst verwachten SVO vakopleiding food en Threewise niet alleen een doorbraak te realiseren voor de sectoren zorg en food, maar ook voor andere branches en de onderwijssector.

Martijn Rosink, projectleider vanuit SVO vakopleiding food, zegt enthousiast: De Vakschool van de Toekomst is een totaal nieuwe kijk op leren. We spelen hiermee in op de marktvraag 'Welke kennis heeft mijn personeel nodig' en combineren dat met de wensen van de deelnemers. Wat willen ze leren en wanneer, om beter te worden in hun vak."

Roeland Buijsse, voorzitter van het College van Bestuur van SVO vakopleiding food, voegt toe: "Iedereen zal zeggen dat het niet kan, en daarom moeten wij het doen! Samen zetten we een spannende, innovatieve stap richting de toekomst van onderwijs."

Voor meer informatie:
SVO vakopleiding food
Tel.: +31 (0)30 275 81 81
[email protected]
www.svo.nl

Publicatiedatum: