Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rene Leenders, Enjoy Trade Holland

"Vanuit heel Europa neemt vraag naar Turkse trostomaten toe"

Tholen - Na een sabbatical kreeg René Leenders van een Turkse leverancier met wie hij jaren zaken had gedaan, de vraag of hij niet wilde komen werken bij het vorig jaar oktober opgestarte kantoor van Enjoy Trade. Samen met Furkan - de broer van de Turkse eigenaar - bemant René het Nederlandse kantoor in Venlo. "Dit is een schot in de roos. Wij verzorgen vanuit Nederland de inklaring, facturatie en zijn het aanspreekpunt om de klant zoveel mogelijk te ontzorgen."


Links: kweeperen, rechts: Furkan en René

Enjoy Trade Holland houdt kantoor in Venlo en heeft de mogelijkheid voor op- en overslag op het Fresh Park Venlo-terrein. "Maar het gros van de handel proberen we onderweg al te plaatsen", vertelt René. Het bedrijf voorziet klanten in Nederland en Duitsland, maar ziet de vraag met name uit de Oost-Europese landen toenemen. "Zo hebben we al behoorlijk wat handel naar Polen gestuurd."

Het bedrijf verkoopt een volledig Turkse assortiment, met trostomaten stipt op één, maar ook Dolma paprika's en fruitsoorten als vijgen, kweeperen, granaatappelen. "Alles wat in Turkije groeit, kunnen we aanbieden. Zo krijgen we ook steeds meer vraag naar gedroogde vijgen en zelfs olijfolie", vertelt René. Afgelopen maand stond het bedrijf op de Interfresh Eurasia in Izmir. "Voor ons was het een goede beurs, we hebben veel klanten en leveranciers op bezoek gehad in de stand. Onder meer supermarkten uit Oost-Europa die interesse hadden in Turkse trostomaten."


Turkse granaatappelen onder eigen merk

"De vraag naar Turkse trostomaten wordt met het jaar groter en we verkopen die door heel Europa. Spanje heeft de laatste jaren veel last gehad van weersextremen en watertekort en de teeltomstandigheden in Turkije zijn veel stabieler. Omdat retailers hun programma's niet ingevuld krijgen vanuit Spanje en Marokko, neemt de vraag naar de Turkse trostomaten toe", vertelt René. "De Turkse telers zijn in een rap tempo geprofessionaliseerd en voldoen daarmee aan de certificeringseisen die de Europese retail stelt. Alles wat wij van Turkije uitleveren komt direct van de bekende gecertificeerde telers en zonder tussenhandel. De enige uitdaging is het transport, want vrachtwagens uit Turkije zijn toch snel zes dagen onderweg."

"Zag je voorheen nog veelal plastic kassen, inmiddels rijzen hectares glazen kassen uit de grond, met Nederlandse knowhow gebouwd, veelal met eigen energie- en watervoorziening. We kunnen in principe jaarrond Turkse trostomaten leveren. Normaliter begint de vraag vanuit Nederland later in het jaar, maar nu is er al drie weken een goede vraag naar Turkse trostomaten. Ik verwacht dat die vraag alleen maar door zal zetten. Wij hoeven ons in elk geval niet te vervelen!"

Voor meer informatie:
René Leenders
Enjoy Trade Holland
Parlevinkerweg 1
5928 NV Venlo
Mob: +31 6 25 53 52 35
[email protected]
www.enjoytrade.com.tr