Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
6 november

Sessie over veilig werken met anderstaligheid

International maintenance betekent soms inhuur van buitenlandse contractors tijdens stops en projectactiviteiten. "Het inschakelen van anderstaligen vraagt om preventieve maatregelen en zou deel moeten uitmaken van de risicoanalyse. Het ontbreken van goede communicatie door taalbarrières brengt namelijk veiligheidsrisico's met zich mee. Omdat men elkaar en/of de procedures niet begrijpt, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Ook de Arbovisie 2040 benadrukt het belang van veilig werken met anderstaligen. Het is daarom belangrijk dat alle werknemers weten welke procedures er zijn en op welke manier er wordt gewaarschuwd," meldt NVDO.

Tijdens een middagsessie van CoCreatie op 6 november leren aanwezigen van de sprekers en van elkaar om kennis en ervaringen uit te wisselen tussen de verschillende sectoren.

Een van de presentaties is door Ingrid Blom, Themaspecialist Arbeid bij Glastuinbouw Nederland en Tanja de Jong, Projectleider gezond en veilig werken bij Stigas. Zij zullen spreken over praktische handvatten en tips uit de agrarische sector. "Binnen de agrarische en groene sector werken veel internationale medewerkers. Stigas, LTO, Glastuinbouw Nederland en de vakbonden besteden daarom extra aandacht aan het bevorderen van gezond en veilig werken voor deze groep. Want, door taal- en cultuurverschillen vraagt dit extra aandacht."

In dit kader is onder andere een E-book ontwikkeld en zijn infokaarten beschikbaar in verschillende talen. In deze break out delen Ingrid en Tanja ervaringen vanuit de praktijk en gaan ze in gesprek met de deelnemers over hun eigen ervaringen.

Klik hier om je aan te melden.

Bron: NVDO

Publicatiedatum: