Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maaltijdbox-bedrijf Boerschappen groeit met 49% in 2024

Maaltijdbox-leverancier Boerschappen groeit in 2024 met 49% ten opzichte van 2023. Hiermee groeit Boerschappen sneller dan de markt van maaltijdboxen, die juist een dalende trend laat zien. In september leverde Boerschappen meer dan 300.000 duurzame maaltijden uit aan haar particuliere en zakelijke klanten door heel Nederland.

Oprichters Stéphanie Vellekoop en Stijn Markusse

Na een moeilijk 2023, waarin Boerschappen te maken kreeg met een dip na de grote groei tijdens de coronaperiode, ziet Boerschappen juist in 2024 de markt weer sterk aantrekken. In de maand september leverde Boerschappen 314.050 maaltijden uit. "Wij geloven dat we niet alleen bezig zijn met het leveren van maaltijdboxen, maar ook met het creëren van een beweging die bijdraagt aan een eerlijke én gezonde voedselketen'' zegt Stijn Markusse, mede-oprichter van Boerschappen.

Boerschappen werkt samen met een netwerk van boeren en producenten. Het bedrijf haalt zijn ingrediënten rechtstreeks van 154 boeren en makers. "Dankzij onze langdurige samenwerkingen met deze boeren kunnen we niet alleen de kwaliteit van onze producten waarborgen, maar ook bijdragen aan een eerlijke, duurzame voedselketen'' voegt Markusse toe. "In 2014 begonnen mijn partner Stéphanie en ik met een eenvoudig idee: rechtstreeks ons eten halen bij lokale boeren, zonder tussenkomst van de supermarkt. We wilden weten waar ons eten vandaan kwam en tegelijkertijd de boeren een eerlijke prijs bieden'' vertelt Stijn.

Het afgelopen jaar heeft Boerschappen grote stappen gezet om haar diensten verder te professionaliseren en haar impact te vergroten. Boerschappen is actief in zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt, waarbij dagelijks duizenden particuliere
klanten en diverse zakelijke partners, waaronder justitiële inrichtingen en zorginstellingen, van verse maaltijden worden voorzien.

Bron: Boerschappen

Publicatiedatum: