Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Telersevent 7 november

Plantgezondheid en energie meetbaar maken in de dagelijkse praktijk

Om telers te helpen bij het verminderen van hun energieverbruik en de transitie naar chemievrije teelt met behulp van data te ondersteunen, organiseert Tomatoworld in samenwerking met Plant Empowerment, Kas als Energiebron, Glastuinbouw Nederland, Hoogendoorn Growth Management en Letsgrow.com een telersevent op 7 november 2024.

De tuinbouwsector staat voor grote veranderingen. Strengere Europese wet- en regelgeving daagt telers uit om tegen 2030 chemievrij te telen en het energieverbruik aanzienlijk te reduceren. Maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat planten sterk en vitaal zijn, en zichzelf beter beschermen? Tijdens dit gratis evenement krijgen telers praktische tips en tools aangereikt om hen op weg te helpen richting deze doelen.



Programma
De middag begint met een sessie over de plannen van de nieuwe Europese Commissie voor plantgezondheid en energiebesparing, die grote invloed zullen hebben op de tuinbouwsector. Jesse Schevel, lobbyist in Brussel namens Glastuinbouw Nederland, zal hier dieper op ingaan.

Vervolgens zal Jan Opschoor, directeur sustainability en business development bij Van Iperen, de impact van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en het toenemende belang van het berekenen van de voetafdruk bespreken. Hij gaat dieper in op het belang van data in deze berekeningen en de factoren die van grote impact zijn op de footprint.

Vervolgens duiken ze dieper de praktijk in. Hoewel er een overvloed aan data beschikbaar is, is het voor telers soms lastig te bepalen of ze de juiste data gebruiken. Robert Bergenhenegouwen (Greenport West-Holland en Glastuinbouw Nederland) en René Beerkens (Hoogendoorn Growth Management) behandelen de belangrijkste uitdagingen rondom het verkrijgen van data en het gebruik van data in de teelt. Ze bespreken hoe data effectief kan worden ingezet om de teelt te bevorderen, met specifieke aandacht voor plantgezondheid en energie-efficiëntie.

De middag wordt afgesloten met een inspirerend verhaal van Merijn Zeeman, directeur bij AZ en oud teamleider bij Jumbo Visma, die laat zien hoe het wielerteam Jumbo-Visma datagedreven strategieën heeft toegepast om hun prestaties te optimaliseren. Zeeman toont hoe een slimme datastrategie ook in de tuinbouwsector kan leiden tot betere resultaten en succes.

Klik hier voor meer informatie en om aan te melden.

Voor meer informatie:
Tomatoworld
Zwethlaan 2
2675 LB Honselersdijk
Tel: +31 174 612 525
www.tomatoworld.nl

Publicatiedatum: