Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nieuw pakstation

Kroatië verdubbelt vollegrondproductie tomaten

In Kroatië markeert de opening van de verwerkingsfaciliteit voor groenten en fruit "Kalnik" in Varaždin, die deze zomer in gebruik is genomen, een opmerkelijke ontwikkeling in de nationale teelt van tomaten.

Het pakstation is binnen een jaar gebouwd en heeft de capaciteit om jaarlijks meer dan 40.000 ton tomaten te verwerken. Het doel is om het aanbod te vergroten door het teeltgebied uit te breiden tot 520 ha in 2025 en door meer samenwerkingen aan te gaan met lokale telers. Momenteel verwerkt het pakstation ongeveer 30.000 ton tomaten uit regio's als Slavonië, Istrië, Podravina, Medjumurje en Herzegovina.

"Podravka" heeft belangrijke stappen gezet in het vergroten van zijn landbouwvoetafdruk door 61 ton tomaten te telen op 6.450 ha van zijn land- en tuinbouwgrond en door samen te werken met verenigingen om nog eens 340 ton te oogsten op 23.000 ha. Deze uitbreiding heeft niet alleen het volume van de tomatenteelt in Kroatië vergroot, maar ook de relatie tussen het bedrijf en zijn netwerk van meer dan 250 lokale telers en verenigingen versterkt, wat de strategische rol van de binnenlandse tuinbouw in Podravka's keten en zijn bijdrage aan de gemeenschap in het algemeen benadrukt.

Bron: Sloboden Pecat

Publicatiedatum: