Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
en kondigt Chief Agricultural Officer aan

Kinghaven Farms lanceert Haven Greens

Kinghaven Farms breidt uit met de lancering van Haven Greens, een nieuw CEA-merk gericht op jaarrond, in kassen gekweekte verse bladgroenten die vrij zijn van gewasbeschermingsmiddelen. "Naast recente initiatieven op het gebied van bijenteelt en honingproductie, zet Kinghaven Farms zich met Haven Greens in voor milieubewuste teelt van bladgroenten", aldus het team.

En er gebeurt meer binnen het bedrijf. Eric Highfield komt het directieteam versterken als Chief Agricultural Officer en brengt zijn kennis van gecontroleerde land- en tuinbouw en automatisering met zich mee. Met zijn ervaring bij Green Automation en als oprichter van High Yield Horticulture zal Highfields benadering van teeltsystemen van cruciaal belang zijn nu Haven Greens zich voorbereidt op de lancering van de kas.

De faciliteit in Kinghaven, die bijna af is, zal een oppervlakte van 2,3 ha beslaan. De kas moet Toronto en omgeving voorzien van lokaal geteelde sla. De kas moet in 10 weken klaar zijn en de distributie zal begin 2025 van start gaan.

Haven Greens is van plan om geavanceerde kastechnologie te integreren met een focus op de teelt van zoet en knapperig bladgroen. Fase één beslaat twee ha en bevat een volledig geautomatiseerd, handsfree systeem voor het kweken van jonge bladsla, geleverd door Green Automation en gebouwd door Havecon Horticultural Projects. Een mobiel gootsysteem maximaliseert de ruimte, elimineert handmatig verplanten en verbetert de efficiëntie.

De eerste fase van de teelt zal zich richten op drie slamengsels: jonge groene bladsla, jonge rode en groene bladsla mix en baby lentemix. De producten zullen naar schatting in februari 2025 op de markt komen.

Voor meer informatie:
Kinghaven Farms Cultivation Limited
kinghavenfarms.com


Haven Greens
havengreens.ca/

Publicatiedatum: