Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Paprika's telen in onzeker weer in Brazilië

Taguaí in Brazilië wordt gekenmerkt door hoge temperaturen, bewolkte dagen en frequente regen. Om deze weersomstandigheden het hoofd te bieden, schilderden de telers in de regio plastic bedekkingen om de warmte te verminderen. Bewolkte dagen beperkten echter de hoeveelheid licht die de kas binnenkwam, wat een negatieve invloed had op de groei van de gewassen.

Reynaldo Almeida, een teler van paprika's in dit gebied, zocht naar een oplossing om deze uitdagingen het hoofd te bieden en optimaal licht, schaduw en temperatuur te verkrijgen, zodat zijn kas de juiste klimaatbalans zou hebben.

Dankzij de steun van de Svensson distributeur in Brazilië, Altair Zotti van AgroCultivo, en het advies van Alán Falomir, Svensson's Climate Consultant, heeft Reynaldo met succes de uitdagingen van de regio overwonnen en de kwaliteit en opbrengst van zijn gewassen aanzienlijk verbeterd.

Betere licht- en temperatuurregeling met Harmony 3915 O E
Na een gedetailleerde analyse van de situatie in Reynaldo's kas, werd besloten om het Harmony 3915 O E klimaatscherm te installeren. Deze oplossing is speciaal ontworpen om het klimaat in de kas te verbeteren door de licht-, schaduw- en temperatuurregeling te optimaliseren, wat bijdraagt aan een evenwichtiger klimaat voor de gewassen.

Effectieve ongediertebestrijding met Xsect Xtreme
Taguaí staat ook bekend om zijn teelt in open velden, wat leidt tot een hoge aanwezigheid van ongedierte. Deze situatie vormt een extra uitdaging voor telers, die ook te maken hebben met de bedreigingen die ongedierte en insecten met zich meebrengen in de kas.

Om dit probleem aan te pakken, installeerde Reynaldo het Xsect Xtreme insectennet, ontworpen om een effectieve barrière te vormen tegen ongedierte.

"Het Xsect Xtreme net heeft de gewassen vrijgehouden van ongedierte en de ziekten die ze overbrengen, terwijl we ook ons gebruik van chemische producten hebben verminderd," zegt Reynaldo. De combinatie van het Harmony 3915 O E scherm en het Xsect Xtreme insectenbestrijdingsnet heeft niet alleen bijgedragen aan een verbetering van de kwaliteit en opbrengst van de gewassen, maar heeft ook geholpen om het klimaat in de kas te optimaliseren, waardoor ideale omstandigheden zijn gecreëerd om de prestaties van elke oogst te maximaliseren.

Ondanks de extreme weersomstandigheden en hoge plaagdruk blijft de glastuinbouw in Taguaí essentieel voor de regio. Telers zoals Reynaldo zijn erin geslaagd om deze uitdagingen te overwinnen dankzij de implementatie van klimaatoplossingen.

Tot slot vertelt Reynaldo over zijn ervaring met Svensson en de redenen waarom hij voor deze oplossingen heeft gekozen:

"De service en kwaliteit waren doorslaggevend voor onze keuze. Omdat het een nieuwe tool voor ons was, was de hulp van Svensson's consultants essentieel voor het bereiken van goede resultaten."

Voor meer informatie:
Ludvig Svensson

[email protected]
www.ludvigsvensson.com

Publicatiedatum: