Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Water besproken tijdens vijfde Horti Science Café

Op woensdag 25 september vond de vijfde editie van het Horti Science Café plaats bij Anthura in Bleiswijk. Dit keer stond water centraal, een belangrijk thema gezien de uitdagingen van het afgelopen jaar. De bijeenkomst trok een grotere opkomst dan verwacht, wat de behoefte aan kennisuitwisseling in de sector onderstreept.

Inzichten van experts
Wethouder Leon Hoek en Pieter Ammerlaan van Tuinbouw Jongeren Oostland openden de avond. Marco van Herk (Directeur Anthura) introduceerde het bedrijf en haar activiteiten, waarbij hij vooral inging op de rol van waterbeheer binnen de bedrijfsvoering. Hij benadrukte de waarde van water in de teelt van anthuriums en orchideeën, en de continue inspanningen om waterverbruik te optimaliseren en duurzaam om te gaan met deze kostbare hulpbron.

Guus Meis, beleidsspecialist Water & Omgeving bij Glastuinbouw Nederland, ging in op de regelgeving en de mogelijkheden voor hergebruik en zuivering van water. Gilian Schout van KWR Water Research Institute presenteerde een oplossing voor waterbeheer: ondergrondse waterberging.

Interactieve discussies
Tijdens de presentaties was er ruimte voor vragen en discussies, wat leidde tot een levendige uitwisseling van ideeën en ervaringen. Na afloop van de presentaties werd er informeel genetwerkt tijdens een borrel, waar deelnemers verder konden praten over de besproken onderwerpen.

Volgende editie
De volgende editie staat gepland voor woensdag 5 maart 2025 bij Delphy in Bleiswijk.
Het Horti Science Café werd in 2023 voor het eerst opgezet om kennis te delen met iedereen die betrokken en geïnteresseerd is in de glastuinbouw met een sterke focus op netwerken en het stimuleren van samenwerkingen binnen de sector. Eerdere thema's waren onder andere energietransitie, robotisering en de toekomst van de glastuinbouw.

Bron: Gemeente Lansingerland

Publicatiedatum: