Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Compleet LLTB-fotoarchief gedocumenteerd en beschreven

Na twee jaar hard werken, heeft Peter de Vreede, vrijwilliger bij het Sociaal Historisch Centrum Limburg, het project rond de volledige fotocollectie van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond afgerond. Met de grootte van het archief, 3291 foto's, was dit een enorme klus.



Limburgse boeren en tuinders hebben door de eeuwen heen ontzettend veel ontwikkelingen doorgemaakt en een belangrijke rol gespeeld in de maatschappij. De LLTB is, in de 127 jaar dat de vereniging nu bestaat, daarin de grondlegger geweest in Limburg. De rijke geschiedenis die dit met zich mee heeft gebracht, is sinds 2011 ondergebracht bij het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (SHCL). Waaronder een groot archief aan beeldmateriaal.

Sinds januari 2022 zet Peter zich als vrijwilliger bij het SHCL in voor de digitalisering en beschrijving van de volledige fotocollectie van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB).

Nu Peter dit project heeft afgerond, gaat hij verder werken aan de fotocollectie van ZijActief Limburg, met daarin onder andere, de Limburgse Boerinnenbond en de Limburgse Vrouwenbeweging.

Bron: LLTB

Publicatiedatum: