Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wijziging instroombeperking voor aanvragen gewasbescherming

Eind 2020 is voor de volgende aanvraagtypen gewasbescherming een instroombeperking ingesteld:

  • (inter)zonale aanvragen voor nieuwe middelen en wijzigingen/uitbreidingen op bestaande middeltoelatingen met het Ctgb als (inter)zonaal rapporteur ((i)zRMS) en
  • aanvragen voor nieuwe stoffen met het Ctgb als rapporteur lidstaat (RMS).

Voor deze aanvragen werkt het Ctgb met de uitgifte van tijdslots. In het verstrekte tijdslot (combinatie kwartaal/jaar) kan de aanvraag worden ingediend. Voor ieder aanvraagtype afzonderlijk is een vast maximum aantal tijdslots per jaar beschikbaar.

Om als rapporteur voor nieuwe stofbeoordelingen en (inter)zonaal rapporteur voor middelbeoordelingen zoveel mogelijk aanvragers ruimte te kunnen bieden, was voor de betreffende type aanvragen per bedrijf gemiddeld maximaal 1 tijdslot per aanvraagtype per jaar beschikbaar. Omdat de instroombeperking deels wordt afgebouwd, vervalt dit ingestelde maximum per direct. Zolang er nog capaciteit beschikbaar is, kunnen bedrijven dus weer meerdere tijdslots voor indiening per type aanvraag per jaar vastleggen.

Ten aanzien van andere aanvraagtypen zijn er geen wijzigingen.

Momenteel heeft het Ctgb als rapporteur per direct nog ruimte voor (inter)zonale wijzigings-/uitbreidingsaanvragen. Voor nieuwe middelen hebben ze als rapporteur, naast de reeds aangenomen voorziene aanvragen, ruimte voor aanvragen in 2026 en verder. Voor nieuwe stoffen is dat in 2027 en verder.

Wilt u het Ctgb vragen op te treden als ((inter)zonaal) rapporteur en bent u benieuwd naar het eerst beschikbare tijdslot voor indiening neem de dan contact op met de accountmanager gewasbescherming.

Bron: Ctgb

Publicatiedatum: