Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
British Tomato Conference 2024

Britse tomatenteelt op realistische manier minder fossiel maken

Een evenwicht vinden tussen ondernemen en het milieu en duurzaamheid was het centrale thema van de British Tomato Conference 2024, georganiseerd door de British Tomato Growers' Association. Het evenement vond vorige week plaats in Warwickshire, VK, en bracht telers, leveranciers, aanverwante partijen, retailers en onderzoekers samen. Er was zowel een uitgebreid conferentieprogramma als een beurs.

Klik hier voor de fotoreportage

De Britse tomatensector stond de afgelopen jaren voor grote uitdagingen. Hoewel de energiecrisis enigszins is afgenomen en bijna elke veredelaar rugose-resistente rassen introduceert, blijven deze problemen urgent voor telers in het VK. Beide onderwerpen kwamen aan bod op het evenement van dit jaar. Lees hier meer over de ochtendsessies.

Minder fossiel
Zoals naar voren kwam in presentaties van Lee Hyde (SaveMoneyCutCarbon), Jonathan Scurlock en Eirinn Rusbridge (NFU Energy), zijn er haalbare manieren om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen in de tuinbouw te verminderen. Dit in evenwicht brengen met het behoud van winstgevendheid is echter een uitdaging die veel telers 's nachts wakker houdt.

Jeremy Kerswell besprak het in contact brengen van de volgende generatie met de tuinbouwsector, terwijl Clare Mike van LEAF sprak over duurzaamheid en liet zien hoe LEAF-standaarden kunnen helpen bij het toekomstbestendig maken van bedrijven. Andy Hipwell van HSBC praatte telers bij over de renteprognoses van de bank (die volgens hen zullen dalen) en bevestigde opnieuw dat HSBC zich inzet voor de uitbreiding van hun land- en tuinbouwactiviteiten.

Martin Emmett, voorzitter van de NFU Horticulture and Potatoes Board, drong er bij telers op aan om in gesprek te gaan met hun lokale parlementsleden. Met 335 nieuwe parlementsleden die dit jaar in het Parlement zijn gekozen en 300 die zijn herkozen, benadrukte Martin dat veel van hen onbekend zijn met de tuinbouw. Als telers willen dat hun stem wordt gehoord, moeten ze actief het belang en de behoeften van de sector overbrengen.

Klik hier voor de fotoreportage

Publicatiedatum: