Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bijna 500 bezoekers aan derde banenmarkt World Horti Center

De derde banenmarkt georganiseerd door World Horti Center op donderdag 26 september werd net als de eerdere twee edities een succes, zo deelt de organisatie. In drie uur tijd ontving World Horti Center bijna 500 bezoekers, zij konden in gesprek met zo'n 80 werkgevers. Ten opzichte van eerdere edities was de mix van bezoekers kwalitatiever en kwamen er met name meer studenten langs.

Meer studenten
World Horti Center organiseerde afgelopen donderdag 26 september voor de tweede keer dit jaar een banenmarkt. Eerder volgde al twee succesvolle voorjaarsedities in voorjaar 2023 en afgelopen februari.

'Ook deze editie werd weer een succes, bijna 500 bezoekers wisten de weg naar World Horti Center te vinden' aldus Puck van Holsteijn, directeur van World Horti Center. Het clubhuis van de tuinbouwsector wordt normaal bezocht door bezoekers van over de hele wereld die meer komen leren over de tuinbouw. Tijdens de banenmarkt liepen er allerlei werkzoekenden, studenten en andere geïnteresseerden rond over twee verdiepingen. Van Holsteijn vervolgt 'Een groot verschil met de eerdere voorjaarsedities was het aantal studenten, die lag nu een stuk hoger, dit zorgde voor een kwalitatief goede mix van bezoekers'.

Samenwerking UWV
Sinds de eerste editie werkt World Horti Center samen met UWV Haaglanden. Naast het aantrekken van bezoekers verzorgt de organisatie verschillende workshops die gratis toegankelijk zijn voor iedereen. Deze keer konden bezoekers meer leren over hoe ChatGPT te gebruiken is bij het solliciteren en of hun droombaan echt bestaat. Beide workshops werden goed bezocht, deelnemers liepen naderhand vol inspiratie de banenmarkt op. Daarnaast stonden er medewerkers van UWV klaar om het gesprek aan te gaan met bezoekers van de markt en hen te helpen met vragen over werk en scholing.

Voorjaar 2025
World Horti Center kan bevestigen dat er begin 2025 een volgende banenmarkt wordt georganiseerd. Informatie hierover wordt binnenkort gedeeld op de sociale mediakanalen. Bedrijven die interesse hebben in deelname kunnen zich alvast melden via [email protected].

Foto's: Danja Vermeulen

Publicatiedatum: