Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
HortiQ-certificaat voor Meteor Systems

"BV Nederland op de kaart zetten"

Kort na het lidmaatschap van AVAG kan Meteor Systems ook het HortiQ-certificaat bijschrijven. De internationaal opererende leverancier van teeltsystemen voor de tuinbouwsector had al een eigen intern kwaliteitsmanagementsysteem. "Maar dat hebben we nooit officieel laten certificeren," zegt Frank Boers, sinds een jaar ceo van het Bredase bedrijf. Ook ziet Meteor Systems certificering via HortiQ als collectieve promotie voor de Nederlandse tuinbouwtoelevering in het buitenland. "Je ziet toch een ander type klant op de markt komen, de investeerders."

Dat Frank Boers een groot voorstander is van de HortiQ-certificering is geen toeval: hij is bijna drie jaar bestuurslid van AVAG, de branchevereniging van kassenbouw- en installatiebedrijven in Nederland. De reden om het certificaat te bemachtigen was het echter niet, zegt hij. "Dat hebben we gedaan om verschillende redenen. We merken in de markt dat het HortiQ-certificaat een bepaalde waarde krijgt. Onze klanten zetten het certificaat in voor hun eigen verkoop. Dan is het verstandig om daar als toeleverancier op in te spelen. De tweede reden is dat we bij Meteor Systems een mooi kwaliteitsmanagementsysteem hadden, maar het nooit hebben laten certificeren. Ik vond het ook een compliment naar de organisatie toe, dat verdienen de medewerkers ook."

'BV Nederland op de kaart zetten'
Daarnaast ziet Frank voordelen in HortiQ-certificering om de positie van de Nederlandse toeleveringsindustrie op wereldschaal te verbeteren. "Dat heeft ook te maken met mijn rol binnen de AVAG. Ik vind dat we als Nederlandse hortisector veel meer gezamenlijk moeten optrekken. We zijn enerzijds concurrenten van elkaar. Maar we zijn ondertussen wel met z'n allen de BV Nederland internationaal op de kaart aan het zetten. Bedrijven zijn soms nog té individueel aan het ondernemen. Met een kwaliteitsmanagementsysteem als HortiQ kun je veel meer gezamenlijk opereren. Je ziet toch een ander type klant op de markt komen, zoals de investeerders. Daardoor verandert er wat. Want die investeerders stellen die eis dat je een kwaliteitsmanagementsysteem hebt wél."

Processen aanscherpen
Doordat Meteor Systems al een goed functionerend kwaliteitsmanagementsysteem had, kostte de certificering weinig hoofdbrekens. KAM-coördinator Jeroen Brand: '"Je hebt altijd wel je verbeterpuntjes, zoals de aansluiting met de kwaliteitssystemen van toeleveranciers en klanten. Processen worden wel iets meer aangescherpt. Maar als je als bedrijf al een goed werkend systeem hebt, is dat een ideale basis om HortiQ te implementeren."

Voor meer informatie:
Meteor Systems
Minervum 7081
4817 ZK Breda
Tel: +31 76 504 2842
[email protected]
www.meteorsystems.nl

HortiQ
Europa 1
2672 ZX Naaldwijk
Tel: +31 88 262 66 66
[email protected]
www.hortiq.nl

Publicatiedatum: