Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
event, 3 oktober

The Greenery wil telers verleiden tot teelt Inspire-aardbeien

"De Inspire-aardbei heeft zich de afgelopen jaren bewezen als de nieuwe standaard in smaak, kwaliteit en efficiëntie. Deze aardbei met haar prachtige, grote vruchten biedt kansen voor zowel telers als retailers", aldus The Greenery, dat een Inspire-aardbei event organiseert op 3 oktober. "Of je nu al aardbeien teelt, vruchtgroenteteler bent of simpelweg op zoek bent naar premium zachtfruit voor uw klanten, de Inspire-aardbei biedt unieke voordelen die de overstap of uitbreiding de moeite waard maken."

Kansen voor telers
Klaas de Jager, agronoom en Inspire-specialist bij The Greenery vertelt: "De Inspire-aardbei staat bekend om haar constante kwaliteit, goede houdbaarheid en winnende smaak. Dat dit aardbeienras op de Floriade al in de prijzen viel, onderstreept de premiumstatus van Inspire. Bovendien biedt het ras voordelen voor de teelt: de aardbeien produceren zonder oogstpieken, wat betekent dat telers hun arbeid gelijkmatig kunnen verdelen en een constante aanvoer richting klanten kunnen waarborgen. Deze constante oogstperiode draagt ook bij aan een stabielere prijsvorming."

"Ik zie veel potentie voor glasgroentetelers om (deels) over te stappen op de teelt van Inspire-aardbeien. "Met de ervaring en de juiste mogelijkheden voor klimaatbeheersing in een kas, kunnen vruchtgroentetelers, of bloementelers, met relatief weinig aanpassingen overstappen naar aardbeienteelt," legt hij uit. De Inspire-aardbei is bovendien geschikt voor geautomatiseerde pluk en is minder ziektegevoelig dan veel andere rassen, wat bijdraagt aan een duurzamere teelt.

The Greenery telers Paul en Rick van Koppen, van kwekerij 't Woudt, hebben de overstap gemaakt van tomaten naar ook de teelt van Inspire-aardbeien. "De constante kwaliteit, grote vruchten en uitstekende smaak van Inspire maakte dit ras een echte gamechanger. Het vlakke oogstpatroon, zorgt ervoor dat wij onze arbeid kunnen verdelen en door naast tomaten te kiezen voor aardbeien, zorgen we voor risicospreiding. Dankzij deze goede teelteigenschappen, breiden we volgend jaar zelfs uit met een tweede kas om aan de groeiende vraag te voldoen'", vertelt Rick enthousiast.

Voordelen voor retailers
"Ook voor klanten biedt Inspire toegevoegde waarde", vertelt Aad van Dijk, general manager fruit bij The Greenery. "De vruchten hebben een prachtige uitstraling en de premium kwaliteit zorgt voor een hogere klanttevredenheid. Retailers die kiezen voor Inspire, hebben een uniek product in handen dat zich onderscheidt door smaak, kwaliteit en houdbaarheid. Een ander groot voordeel is dat de Inspire vroeger in productie is. Zo start het seizoen al in week 9-10 i.p.v. week 16. Retailers kunnen dus al vroeger Nederlandse aardbeien aanbieden. Dit speelt in op de nog steeds groeiende trend met meer vraag naar product met Nederlandse afkomst."

Exclusief Inspire-platform
Het Inspire-platform van The Greenery biedt telers en retailers de mogelijkheid om samen te groeien. Niet alleen aardbeientelers van The Greenery sluiten zich aan, ook externe telers kunnen onderdeel worden van het platform. Dit maakt het voor telers mogelijk om te profiteren van de exclusiviteit van het ras en toegang te krijgen tot de klantenkring van The Greenery. Afhankelijk van de samenwerking, kunnen telers hun eigen verkoopkanaal behouden of leveren aan The Greenery. Voor retailers en andere klanten biedt dit platform eveneens voordelen. Door in te stappen in het Inspire-platform, kunnen ze hun aanbod versterken met een premiumproduct dat perfect inspeelt op de vraag naar kwaliteitsfruit.

Nieuwe Inspiring Berries-website
De Inspire-aardbei valt onder het merk Inspiring Berries, dat garant staat voor premiumkwaliteit fruit met de beste teelteigenschappen en klantspecificaties. Naast de Inspire-aardbei vallen ook de Von-braam en Lagorai-framboos onder dit exclusieve merk. De nieuwe Inspiring Berries-website is nu live en biedt uitgebreide informatie over dit unieke aardbeienras, de voordelen voor telers en klanten, en natuurlijk het komende evenement. Tijdens deze middag kun je de Inspire-aardbei zelf ervaren in de kas, krijg je meer inzicht in de unieke teelteigenschappen en ontdek je alle voordelen van het Inspire-platform. Deze middag is dé kans om alle mogelijkheden van dit winnende aardbeienras te verkennen.

Aanmelden gaat eenvoudig op de evenement site van Inspiring Berries.

Voor meer informatie: [email protected]

Publicatiedatum: