Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Financiering vertical farms is uitdaging, weet Tisha Livingston van Infinite Acres

"Het is niet zo dat verticale boerderijen elk jaar omzet genereren"

Het Nederlandse-Amerikaanse bedrijf Infinite Acres levert de technologie waarop vertical farms over de hele wereld draaien. CEO Tisha Livingston vertelt bij Change.Inc over hoe ze onder de naam 80 Acres Farms diverse meerlagenteeltbedrijven in de Verenigde Staten realiseerde. Deze draaien op de technologie en software van zusterbedrijf Infinite Acres.

"Bij onze productielocatie in Kentucky is meer dan 100 miljoen dollar gemoeid. Deze genereert jaarlijks zo'n 2,5 miljoen kilogram voedsel: van rucola tot basilicum en van tomaten tot komkommers. Deze vorm van voedselproductie is nieuw. Het is niet zo dat verticale boerderijen elk jaar omzet genereren. In die zin heeft de industrie zich nog niet bewezen. Dat maakt het erg lastig om financiering te krijgen vanuit banken en andere geldverstrekkers. Je begint niet zomaar een productielocatie."

Vooralsnog bouwt Tisha liever vertical farms in de VS en in andere food desserts waar het voedselaanbod onder druk staat. "Maar natuurlijk, uiteindelijk willen we opschalen en veel meer productielocaties realiseren. Ik ben er namelijk van overtuigd dat verticale boerderijen bijdragen aan een duurzamer en gezonder voedselsysteem."


Tisha bij de opening van een onderzoekslocatie in Den Haag.

Publicatiedatum: