Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chemieconcern BASF wil weer af van landbouwactiviteiten

Chemieconcern BASF wil zich meer gaan focussen op de eigen kernactiviteiten. Dat betekent voor landbouwtakken, waaronder ook de veredelingsdivisie, dat zij op eigen benen moeten gaan staan.

De donderdag bij financiƫle cijfers aangekondigde ingreep door het Duitse concern volgt uit de wens om kosten te besparen. Het chemieconcern worstelt met hoge energieprijzen, en concurrentie uit het buitenland.

Mogelijk gaat BASF afdelingen verkopen of deels zelfstandig naar de beurs brengen. Het onderdeel voor landbouwproducten, Agricultural Solutions waaronder naast veredeling ook de tak voor productie van gewasbeschermingsmiddelen valt, moet voor eind 2027 van BASF zijn afgesplitst. Dat onderdeel gaat mogelijk naar de beurs.

De veredelingsdivisie, bekend als Nunhems, werd in 2018 door BASF gekocht van Bayer. Bayer moest destijds Nunhems verkopen omdat men ook de veredelingsactiviteiten van Monsanto in huis had.

Bron: BASF

Publicatiedatum: