Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw laboratorium voor Böhm-Nordkartoffel

Böhm-Nordkartoffel Agrarproduktion is begonnen met de bouw van een nieuw, modern laboratorium in Ebstorf, Nedersaksen, om aan de voortdurend groeiende eisen te kunnen voldoen.

"We bereiken steeds meer onze grenzen met onze huidige capaciteiten", zegt dr. Justus Böhm, Managing Director van Böhm-Nordkartoffel. De gestage groei van de EUROPLANT-groep, wettelijke veranderingen en nieuwe technologieën en apparatuur die andere ruimtes vereisen, zijn de redenen voor het nieuwe gebouw. "Voorheen was het werk verspreid over verschillende locaties. Deze zullen nu worden samengebracht in één centraal gebouw", vervolgt Böhm.

Na een intensieve planningsfase van twee jaar, waarin alle werkprocessen, routes en materialen tot in detail werden geanalyseerd, begonnen de bouwwerkzaamheden eind april. De bouw van het twee verdiepingen tellende gebouw zal 18 maanden in beslag nemen en de oplevering is gepland voor de zomer van 2025.

Het nieuwe gebouw heeft een oppervlakte van 2.000 m² en omvat een PCR-laboratorium, een hygiënesluis en klimaatkamer, evenals kantoren en sociale ruimtes. Het nieuwe laboratorium zal de werkprocessen en werkomstandigheden aanzienlijk verbeteren. "We hebben alleen maar positieve dingen gehoord van de medewerkers en ze kijken echt uit naar de verhuizing", zegt Böhm.

Een bijzondere focus van het project ligt op duurzaamheid: het energie-intensieve gebouw zal worden uitgerust met zonnepanelen en bijbehorende opslagunits om een groot deel van de benodigde elektriciteit uit eigen productie op te wekken. Daarnaast wordt moderne ventilatietechnologie met warmteterugwinning geïntegreerd om de energie-efficiëntie verder te verhogen. Een opvangbekken voor regenwater rondt het milieuvriendelijke concept af.


Justus Böhm, directeur van Böhm-Nordkartoffel

Het nieuwe gebouw is een mijlpaal voor Böhm-Nordkartoffel en maakt het mogelijk om nieuwe technologieën efficiënt toe te passen in een geoptimaliseerde omgeving.

Voor meer informatie:
https://www.europlant.biz/

Publicatiedatum: