Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Miljoenenschade na brand in kas

In de vroege uren van 19 september brak er een verwoestende brand uit in het Münsterland, waarbij een tuinbouwbedrijf grotendeels is verwoest. De lokale brandweer kwam onmiddellijk in actie en kon dankzij hun snelle inzet voorkomen dat de brand zich verder uitbreidde. Gelukkig raakte niemand gewond bij het incident.



De betrokken onderzoeksinstanties, waaronder politie en brandweer, zijn direct na de brand begonnen met het onderzoek naar de oorzaak. Bij het betreffende tuinbouwbedrijf werkten ongeveer 60 mensen met een verstandelijke of psychische beperking. Zij worden tijdelijk ondergebracht in andere werkplaatsen totdat het bedrijf is herbouwd en zij hun gewone werk weer kunnen doen.

Vanwege het lopende forensische onderzoek kregen de risicoadviseurs van de tuinbouwverzekering in eerste instantie geen toestemming om het pand te betreden. Een gedetailleerde evaluatie van de schade kon daarom pas op een later tijdstip worden gemaakt. Na een eerste beoordeling gaat de tuinbouwverzekeraar ervan uit dat de materiële schade in de miljoenen loopt.



In nauwe samenwerking met de betrokken autoriteiten en vertegenwoordigers van het bedrijf zal het tuinbouwverzekeringsteam onmiddellijk de nodige maatregelen nemen om het bedrijf zo snel mogelijk weer op te bouwen.

Voor meer informatie:
www.gartenbau-versicherung.de

Publicatiedatum: