Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bedrocan gaat nieuwe cannabisvariëteit commercialiseren

Cannabisteler Bedrocan gaat een nieuwe cannabisvariëteit op de markt brengen met een cannabidiol (CBD) gehalte van 14 procent. Hiermee speelt het bedrijf in op de toenemende vraag naar medicinale cannabis met een hoog CBD-gehalte. De nieuwe variëteit zal voornamelijk worden geproduceerd in de nieuwe faciliteit in Denemarken.

CEO Jaap Erkelens: "De nieuwe CBD-variëteit zal verkrijgbaar zijn onder de merknaam Bedrolina."

De gloednieuwe teeltfaciliteit in Denemarken zal in Q1 2025 operationeel zijn. Erkelens: "De bouw duurde ongeveer anderhalf jaar, maar we hebben precies gekregen wat we wilden. Alles is opgezet volgens de methode van Bedrocan, zodat we vanuit deze faciliteit ook gestandaardiseerde medicinale cannabis kunnen leveren."

Bedrocan is ook van plan om Bedrolina op grote schaal buiten te kweken. Dit is uniek omdat men Bedrocan momenteel alleen binnen kweekt. Met de buitenbiomassa mikt Bedrocan vooral op de cosmetische sector. De vraag naar CBD is aanzienlijk gegroeid, mede door de opname van natuurlijk afgeleide cannabidiol in de Cosing (Common cosmetic ingredient) database waarin alle stoffen staan die zijn toegestaan in cosmetica.

Voor meer informatie:
Bedrocan
www.bedrocan.com

Publicatiedatum: