Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stolze installeert LED voor Tomatoworld

Tomatoworld is uitgerust met nieuwe LED-belichting. Stolze heeft de installatie verzorgt, en is direct ook een samenwerking met het innovatiecentrum van de Nederlandse glastuinbouw aangegaan. De LED-lampen zijn van Heliospectra.

Aan de Zwethlaan in Honselersdijk zijn is de verouderde HPS-belichting vervangen door Heliospectra's MITRA X LED-armaturen. Deze armaturen bieden verschillende wattages (325 tot 1500 watt) en diverse spectrumopties, waardoor een efficiëntie tot 3,8 μmol/J wordt bereikt. Tomatoworld koos voor het R80-spectrum met 10% groen om de energie-efficiëntie te optimaliseren en natuurlijk licht te bieden voor een betere zichtbaarheid van het gewas, ter ondersteuning van onderzoek met camera's, sensoren en robots.

De integratie van de nieuwe LED-belichting is een essentieel onderdeel van de recente uitbreiding en modernisering van Tomatoworld's fieldlab. "Dankzij Stolze's expertise in automatisering van groeilicht kunnen we het volledige potentieel van deze nieuwe belichting benutten. Dit zal bijdragen aan baanbrekende onderzoeksresultaten en duurzame teeltpraktijken", aldus de mensen van Tomatoworld.

Voor meer informatie:
Tomatoworld
Zwethlaan 2
2675 LB Honselersdijk
Tel: +31 174 612 525
www.tomatoworld.nl

Publicatiedatum: