Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Evofenedex

"Bezuiniging op externe specialisten mag niet ten koste gaan van dienstverlening Douane"

De Douane wil in 2025 meer eigen personeel aannemen in plaats van externe krachten inhuren. Hoewel dit op termijn positief kan uitpakken voor het bedrijfsleven, mag de bezuiniging op het inhuren van externe specialisten niet leiden tot kwaliteitsverlies van de dienstverlening, benadrukt evofenedex. Het budget van de Douane voor 2025 blijft grotendeels vergelijkbaar met dat van 2024, maar kent enkele belangrijke wijzigingen. Een van de opvallendste is een verschuiving van budgetten voor het inhuren van externe krachten naar het aannemen van eigen personeel.

De afgelopen jaren maakte de Douane veel gebruik van externe specialisten vanwege meerdere IT-gerelateerde projecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de migratie naar het Douaneaangiften Management Systeem (DMS) en de implementatie van fase 5 van het Nieuwe Computerized Transit System (NCTS). Dit zijn twee belangrijke projecten die nog lopen en in het vierde kwartaal van dit jaar moeten worden afgerond. Andere projecten, zoals CERTEX, lopen door in 2025 en vereisen na de implementatie nog nazorg.

Meer eigen personeel, minder externe specialisten
Als de Douane in 2025 meer eigen personeel aanneemt, kan dat voor bedrijven op termijn positief uitpakken. Maar daarvoor is het wel van belang dat tijdens de afbouw van de inzet van ingehuurde krachten de overdracht van werk op de juiste manier gebeurt. En dat nieuwe personeel voldoende tijd krijgt om ingewerkt te worden.

De stabiliteit en beschikbaarheid van cruciale IT-systemen blijft daarbij een zorg voor het bedrijfsleven. Structurele oplossingen voor de bestaande problemen met koppelvlakken en platformen zijn noodzakelijk om de systemen goed te laten functioneren. Budget mag geen belemmering zijn voor het inzetten van voldoende mensen om die problemen op te lossen, vindt evofenedex.

Positie 'Poort van Europa' behouden
Een extra uitdaging vormt de krapte op de arbeidsmarkt. Het werven van geschikt personeel kost tijd en bepaalde expertises in huis halen is niet bepaald goedkoop. Het is essentieel om de positie van Nederland als 'Poort van Europa' te behouden, zonder verstoringen in de dienstverlening aan bedrijven en burgers. Beperking van budget voor externe inhuur mag niet leiden tot kwaliteitsverlies van de dienstverlening, onderstreept evofenedex.

Doelen van de Douane
De komende periode zal duidelijk worden of de Douane, met de nieuwe focus op eigen personeel, in staat is zijn doelen te bereiken. En of de dienst de transitie naar een stabielere organisatie met minder inhuur van externe specialisten succesvol kan doorvoeren.

Publicatiedatum: