Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BrightFarms opent eerste van drie regionale kassencentra

BrightFarms heeft een nieuwe Ultra-Climakas geopend in Yorkville, Illinois, een stad in het stedelijk gebied van Chicago. Dit is de eerste van drie nieuwe regionale kassen die het bedrijf opent in 2024. Met de opening van de nieuwe kassen wordt de capaciteit om verse, lokaal geteelde bladgroenten te leveren aan consumenten in het oosten en midden van de VS verdrievoudigd.

"Onze uitbreiding markeert een cruciaal moment voor ons na meer dan tien jaar groei. Het is een eerste stap in de richting van het creƫren van een indoor keten van kust tot kust", vertelt Steve Platt, CEO van BrightFarms. "Met de toevoeging van onze drie nieuwe hubs van ruim 3 hectare in Illinois, Texas en Georgia, vergroten we onze teeltcapaciteit tot 150 miljoen kilo bladgroenten per jaar."

De faciliteit in Yorkville is de eerste van drie nieuwe regionale kassen die het bedrijf in 2024 opent. De kas is gebouwd door KUBO. Foto: BrightFarms.

Voor Chicagoland betekent de opening van de kas in Yorkville dat de gemeenschap jaarrond toegang heeft tot verse, gewasbeschermingsmiddelenvrije bladgroenten. Vandaag de dag kunnen inwoners van Chicago de bladgroenten van het bedrijf vinden bij Jewel-Osco, Mariano's, Pick N Save en meer.

Overname
Cox Enterprises werd in oktober 2020 meerderheidsinvesteerder in BrightFarms en nam het bedrijf in augustus 2021 volledig over. Via Cox Farm helpt BrightFarms de toegang tot in de kas geteelde bladgroenten in de VS te veranderen. Met een ambitieus uitbreidingsplan voor 2024 is BrightFarms van plan om meer dan twee derde van de Amerikaanse bevolking te bedienen, met als doel om in 2026 meer dan 300 miljoen dollar aan inkomsten te genereren.

"Er is een groeiende voorkeur, vooral in de categorie sla, van consumenten voor versere, meer verantwoord geteelde producten. Daarom blijven we investeren om aan de steeds toenemende vraag te voldoen", zegt Steve Bradley, president van Cox Farms.

De bouw van de extra kassen in Macon, Georgia, en Lorena, Texas, is al in volle gang en zal aan het eind van het jaar voltooid zijn. Eenmaal gebouwd zullen de drie nieuwe kassen zeven keer de teeltcapaciteit van BrightFarms hebben. Daardoor komt er bijna 40 hectare bij.

Voor meer informatie:
BrightFarms
Tel: +1 866 857 8745
www.brightfarms.com

Publicatiedatum: