Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe onderzoeksfaciliteit voor veredelaar

Bij Pop Vriend Seeds/KWS in Andijk verrijst een nieuwe hightech onderzoeksfaciliteit. De nieuwe faciliteit bestaat uit een kantoor, lab en kassencomplex. De nieuwe faciliteit brengt alle onderzoeksactiviteiten voor groentegewassen bij elkaar op één locatie en zal de bestaande onderzoeksfaciliteiten aanvullen.

In het toekomstbestendige ontwerp is rekening gehouden met toepassing van duurzame technieken, deelt AAB. Als onderdeel van de elektriciteitsvoorziening worden 360 zonnepanelen geplaatst. Het regenwater wordt opgevangen en gebruikt voor irrigatie. Er zal een zgn. grijswatercircuit toegepast worden, waarbij het overgrote deel van het water dat wordt gebruikt in de faciliteit wordt hergebruikt. Daarmee wordt de consumptie van water aanzienlijk gereduceerd.



In februari is de bouw van het kassencomplex gestart. De verwachte oplevering is in het vierde kwartaal van 2024. Het kassencomplex bestaat uit 26 teeltafdelingen van verschillende omvang en inrichting. In het kassencomplex zijn 8 klimaatcellen geïntegreerd. De oplevering van het kantoor- en labgebouw is gepland in het eerste kwartaal van 2025.

AAB heeft voor Pop Vriend/KWS de vergunningaanvraag incl. bestemmingswijziging verzorgd. Het project wordt in bouwteam uitgevoerd. Hierbij heeft AAB Pop Vriend/KWS geadviseerd met het ontwerp. Verder verzorgt AAB de projectbegeleiding en adviseert AAB op het gebied van projectmanagement.

Voor meer informatie:
AAB NL
Honderdland Noord 1040
2676 LV Maasdijk
Tel: 0174 637637
[email protected]
www.aabnl.nl


Pop Vriend Seeds
[email protected]
www.popvriendseeds.com/

Publicatiedatum: