Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Volautomatische slakas geopend in Virginia

In het Amerikaanse Virginia is een nieuwe semi-gesloten kas voor bladgroenten geopend. De kas van 5,5 hectare is volledig geautomatiseerd, van zaaien tot verpakken. Geen mens raakt de sla aan voordat het de supermarkten bereikt. Van der Hoeven Horticultural Projects en Hortiplan, beide merken van Arvesta, delen het nieuws over de oplevering van de faciliteit voor Better Future Farms.



From Field to Future ​
​Dit project is in samenwerking met Van der Hoeven Horticultural Projects en Hortiplan. Beide bedrijven zijn onderdeel van Arvesta, de full-service partner voor boeren en tuinders. Arvesta legt sterk de nadruk op innovatie, duurzaamheid en het delen van kennis. Door het bundelen van expertise hebben deze partners de geavanceerde bladgroenteteeltkassen ontwikkeld, waarbij gebruik wordt gemaakt van geautomatiseerde systemen om de activiteiten van zaaien tot oogsten te optimaliseren.

"Dit project is een gamechanger voor duurzame land- en tuinbouw," zegt Niek Depoorter, CEO van Arvesta. "Better Future Farms toont het ongelooflijke potentieel van moderne technologie in de tuinbouw en zet een nieuwe standaard voor omgevingsverantwoordelijkheid. We hopen dat dit tuinders inspireert en verdere vooruitgang in voedselproductie stimuleert."

Een stap naar een duurzame toekomst
"We zijn er trots op dat we een sleutelrol kunnen spelen in het bevorderen van duurzame tuinbouw in de Verenigde Staten", zegt Bas Duijvestijn, Chief Commercial Officer van Van der Hoeven. "Deze ultramoderne faciliteit is een belangrijke mijlpaal en toont onze commitment aan het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die inspelen op de vraag naar verse, lokaal geteelde groenten."



"Met innovaties zoals geautomatiseerd zaaien, verplanten, oogsten, klimaatbeheersing, verwerking en verpakking zet de faciliteit een nieuwe standaard in Controlled Environment Agriculture (CEA). Deze aanpak garandeert het hele jaar door een aanvoer van verse bladgroenten van hoge kwaliteit en voldoet aan de toenemende vraag naar verse producten, terwijl de arbeidsvereisten tot een minimum worden ​​beperkt", zegt Emanuel Marreel, Business Director voor Hortiplan.

De bouw van dit ambitieuze project begon in mei 2023. Nu, met een oppervlakte van 5,5 hectare, staat Better Future Farms als een voorbeeld van innovatieve landbouw. Opmerkelijk is dat deze kas ongeveer 90% minder land en 87% minder water gebruikt dan vollegrondtechnieken, dankzij geavanceerde technieken zoals precisielandbouw.

Synergie tussen Hortiplan en Van der Hoeven
Van der Hoeven ontwierp en bouwde de kas. Hortiplan leverde de expertise in teeltsystemen voor teelt op water. "Hun technologie en automatiseringsoplossingen zijn cruciaal voor het maximaliseren van het gebruik van middelen en het minimaliseren van verspilling. Dankzij de systemen van Hortiplan werkt de kas uiterst efficiënt, van zaaien tot verpakken, zonder menselijk contact met de gewassen voordat ze de supermarkt bereiken. Deze automatisering verhoogt de voedselveiligheid en optimaliseert het hele productieproces."

Volledig geautomatiseerd van zaad tot verpakte sla
Dit glastuinbouwproject van Better Future Farms verlaagt de CO2-voetafdruk van landbouwpraktijken aanzienlijk door de CO2-uitstoot als gevolg van het gebruik van meststoffen met ongeveer 60% te verminderen. De serre heeft het hele jaar door klimaatregeling. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden, ongeacht het weer buiten. Bovendien wordt het regenwater dat van het dak van de kas wordt opgevangen hergebruikt voor irrigatie, waardoor de afhankelijkheid van externe waterbronnen wordt verminderd. Met een dagelijkse productie van meer dan 3.500 kilo verse sla zorgt de kas voor een constante aanvoer van producten om aan de marktvraag te voldoen. De eerste partij sla werd in juli 2024 verkocht.

Voor meer informatie:
Arvesta
Tel: +32 476 94 35 65
[email protected]
www.arvesta.eu



Van der Hoeven
Tel.: +31 88 262 66 66
[email protected]
www.vanderhoeven.nl



Hortiplan
Tel: +32 15 31 67 02
[email protected]
https://www.hortiplan.com/nl/

Publicatiedatum: