Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AGF Monitor week 38

Retailprijzen tomaat en komkommer dicht bij elkaar

Tholen - AGF Monitor vergelijkt wekelijks de prijsontwikkelingen van avocado, bloemkool, Galia meloen, handsinaasappelen, komkommers en trostomaten zoals die online te vinden zijn. Deze worden gemonitord door Supermarktscanner.nl. De prijspeiling vindt plaats aan het einde van een week.

Klik hier voor een vergroting

Avocado
Jumbo en Albert Heijn hanteren over het algemeen exact dezelfde prijzen voor de producten die we monitoren in de AGF-prijsmonitor. Opvallend dus dat Jumbo in week 38 de vaste prijs van losse avocado met 6 cent verlaagt naar 1,29 euro per stuk. Albert Heijn had de hoogste prijs, 1,35 euro omdat Hoogvliet avocado in de aanbieding deed (99 cent per stuk).

Klik hier voor een vergroting

Bloemkool
De prijs van bloemkool zit in de lift. In week 38 besloten, met uitzondering van Dirk, de gevolgde retailers de prijs te verhogen met 10 cent en Hoogvliet zelfs met 20 cent. Dirk blijft op 1,69 euro per stuk.

Klik hier voor een vergroting

Galia
Stegen de prijzen voor Galia nog in week 37 nog voorzichtig met 10 cent, in week 38 maken de gevolgde supermarkten een prijssprong van 40 tot zelfs 46 cent (Hoogvliet). Dirk blijft stabiel met 1,99 per stuk en daarmee is het prijsverschil met de meeste supermarkten 70 cent per stuk.

Klik hier voor een vergroting

Handsinaasappelen
Twee kilo handsinaasappelen blijven voor vaste prijzen in het schap ten opzichte van de vorige prijsvergelijking.

Klik hier voor een vergroting

Komkommer
Een wisselend beeld voor komkommerprijzen in week 38. Albert Heijn en Jumbo verhogen de vaste prijs met 10 cent en nemen daarbij afstand van de andere supermarkten. DekaMarkt verlaagt de prijs met 10 cent en Vomar met 4 cent. De scherpe aanbieding bij Plus is voorbij en komt uit op 85 cent per stuk.

Klik hier voor een vergroting

Tomaten
Plus komt met een aanbieding trostomaten in week 38 en zijn daardoor het voordeligst (0,79 cent voor 500 gram losse trostomaten). Qua vaste prijs (1,19 euro) is Plus in week 38 echter de duurste. Het lijkt de moeite haast niet, maar Albert Heijn verlaagt de vaste prijs met 1 cent naar 1,04 euro.

Prijs en kwaliteit
Prijsdata zijn afkomstig van Supermarktscanner.nl en gebaseerd op de online prijzen in de webwinkels van Albert Heijn, Jumbo, Plus, DekaMarkt, Dirk en Hoogvliet. De prijs is een gemiddelde, inclusief de promoties. In deze prijsvergelijking zijn herkomst en kwaliteit niet meegenomen. De meeste supermarkten vermelden deze gegevens niet op hun website, Hoogvliet en Jumbo vermelden het land van herkomst. Mogelijk worden in de bovenstaande prijsvergelijking onrijpe avocado's met rijpe vergeleken en Spaanse komkommers met Hollandse.

Opmerkingen bij de data
Vomar werkt online met vaste prijzen. Sinds 2022 ontbreekt avocado in het online assortiment, sinds week 24 geldt dat ook voor Galia. Hoogvliet en Vomar handsinaasappels zijn 1,5 kg en de prijs wordt omgerekend naar 2 kg. Jumbo verkoopt alleen trostomaten per 5 stuks in plaats van per 500g of kilo. We rekenen met 100 gram per tomaat.

Voor meer informatie:
www.supermarktscanner.nl