Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Last onder dwangsom voor zonnepanelenkas

De gemeente Venlo gaat handhaven tegen de eigenaar van een zonnepanelenkas. Er komt een last onder dwangsom aan, blijkt uit een reactie van het gemeentebestuur na vragen vanuit de gemeenteraad, waarover Omroep Venlo schrijft.

De eigenaar van de kas aan de Muldersweg in Schandelo moet de tuinbouwkas van 1,4 hectare, waarop 7600 zonnepanelen liggen, van de gemeente herstellen naar de oorspronkelijke functie. Gebeurt dat niet, dan volgt een boete. Het handhavingstraject door de gemeente is gestart.

De mogelijkheid om de last onder dwangsom aan te vechten voor de rechter is nog mogelijk, zo blijkt uit de reactie van het gemeentebestuur.

In een andere zaak in de gemeente Peel aan de Maas oordeelde de rechter deze zomer dat de gemeente mag handhaven tegen een zonnepanelenkas. Hier is al een last onder dwangsom opgelegd. Die is aangevochten door het betrokken zonne-energiebedrijf dat ook de kas in Schandelo in eigendom heeft, maar zonder succes.