Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
bron wordt opgespoord

Vondst verboden insecticide in sloot in glastuinbouwgebied

Bij metingen van de waterkwaliteit in een kassengebied bij de Anthuriumweg in Bleiswijk heeft het hoogheemraadschap imidacloprid gevonden. Dit is een insecticide die sinds 2020 verboden is. Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard onderzoekt hoe en waar het middel in het water is gekomen.

De meetgegevens geeft het hoogheemraadschap door aan de Omgevingsdienst. Naast het controleren op lozingen in de bodem is deze dienst ook verantwoordelijk voor het controleren op lozingen van water. Lozingen en vermoedens daarvan meldt het hoogheemraadschap bij Glastuinbouw Nederland. Beide partijen werken samen om emissies te voorkomen.

Glastuinbouw Nederland geeft tuinders in de omgeving actief informatie over watervervuiling en de gevolgen daarvan. Het hoogheemraadschap bezoekt zelf glastuinbouwbedrijven in het gebied, om samen met tuinders de oorzaak van een vervuiling op te sporen. Met als doel het eventuele lek of de lozing te stoppen.

Bron: Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Publicatiedatum: