Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pure Harvest

Kas in woestijn krijgt elektrische koel- en verwarmingsinstallatie

Pure Harvest Smart Farms teelt nu aardbeien, sla en meloenen in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Adnan Javed, General Manager van Trane EMEA: "We hebben het over een land dat voor 80% uit woestijn bestaat, met zeer beperkte land- en tuinbouw. Al de niet-landbouwgrond betekent dat de VAE ongeveer 90% van hun voedsel moeten importeren. De regering van de VAE probeert daar verandering in te brengen door lokale teelt aan te moedigen. Ze hoopt dat dit de voedselzekerheid zal vergroten, vooral in geval van natuurrampen of noodsituaties."

Pure Harvest gelooft dat haar kassen een deel van die oplossing kunnen zijn. Deze kleine, maar zeer productieve 'tuinbouw-oases' zijn vergelijkbaar met andere vormen van indoorteelt, behalve dat ze gebruikmaken van natuurlijk licht. Binnen wordt elk aspect van de teeltomgeving zorgvuldig gecontroleerd en onderhouden, van temperatuur tot luchtvochtigheid, luchtbeweging en CO₂-waarden.

Om hen te helpen een dergelijk systeem te bouwen, zocht Pure Harvest een oplossing bij Trane: een modulair elektrisch thermisch managementsysteem dat bestaat uit Trane warmtepompen en centrifugaalkoelers die R-1233zd koelmiddel gebruiken. Het Trane-systeem, een duurzame elektrische oplossing, werd ontworpen om te voldoen aan de gecombineerde verwarmings- en koelingsvereisten van de kas en dit te doen met een minimum aan stroom en water, aangezien een hoge efficiëntie centraal staat in het economische model van Pure Harvest.

Majed Halawi, VP of Engineering & Construction van Pure Harvest Smart Farms: "Betrouwbaarheid en efficiëntie correleren rechtstreeks met de teelt en dus met de kosten van de producten die uit de kas komen. Het is ons vermogen om intensief voedsel van hoge kwaliteit te telen, dicht bij de plaats waar het wordt geconsumeerd, dat ons in staat stelt om groenten en fruit te leveren tegen prijzen die vergelijkbaar zijn met import."

Voor meer informatie:
Pure Harvest Farms
[email protected]
pureharvestfarms.com

Trane Technologies
[email protected]
3blmedia.com/profielen/trane-technologies

Publicatiedatum: