Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste winterteelt voor jong telerskoppel

De jonge teler Mathias De Vestele heeft sinds dit jaar samen met zijn vriendin Lore zijn eigen hydro-slateeltbedrijf Delova in het Vlaamse Pittem. Matthias en Lore namen het bedrijf van Dominiek De Craemer over. Hij zocht een opvolger voor zijn bedrijf.

Op een areaal van 2,3 hectare worden multicolor en kropsla op water geteeld. Komende winter draaien de jonge telers een eerste belichte winterteelt. "Sinds deze ochtend zijn we gestart met belichten. Dit doen we om de productie hoog te houden en kwaliteit", deelde Mathias begin september bij een foto op LinkedIn.

Dit voorjaar ging Mathias in vakblad AGF Primeur en op dit kanaal uitgebreid in op de stap naar slateelt op water, die nieuw voor hem is, maar niet voor oud-eigenaar Dominiek die begeleiding biedt. "Uiteindelijk hebben we hoge verwachtingen met Delova, maar je draagt daardoor wel altijd een bepaalde mate van bestaansonzekerheid met je mee. Misschien is het iets waar we mee moeten leren leven, maar ik denk dat we als sector ook moeten kijken hoe we ambitieuze ondernemers hierin kunnen helpen. Voor nu kijken wij stap voor stap naar de toekomst. Het is belangrijk jezelf niet voorbij te lopen, maar een toekomstbestendig bedrijf neer te zetten op een gezonde basis. Daar richten we ons de komende jaren op en dan zien we vervolgens wat de toekomst ons brengt. Ik heb nog wel een aantal jaar te gaan als teler."

Publicatiedatum: