Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Webinar uitvoeringsverordening werken met koudemiddel op 30 september

De Europese Commissie heeft de uitvoeringsverordening (een wettekst) over certificering voor het werken met koudemiddelen gepubliceerd. Daarin staan de minimumeisen voor certificering beschreven, waarop de persoons- en bedrijfscertificering in de EU-landen worden gebaseerd. Volgens de nieuwe F-gassenverordening, die sinds 11 maart 2024 van kracht is, is certificering niet alleen verplicht voor het werken met F-gassen, maar ook voor het werken met koolwaterstoffen (zoals propaan en isobutaan), CO₂ en ammoniak. Op basis van deze uitvoeringsverordening richt de Rijksoverheid de komende tijd het nieuwe certificeringstraject in Nederland in.

Wat zijn de belangrijkste zaken die voor jouw bedrijf en monteurs gaan veranderen?
In een gezamenlijk webinar op maandag 30 september van 08:30 – 09:30 uur, georganiseerd door NVKL en Rijkswaterstaat, wordt antwoord gegeven op deze vraag.

Er wordt ingegaan op het wettelijk kader, het NVKL-project Leren en Ontwikkelen én nemen door wat er voor monteurs gaat veranderen. We zullen ook antwoorden geven op veelgestelde vragen en schetsen het verdere verloop, want het proces om tot de nieuwe certificering te komen is nog niet afgerond.

Programma en aanmelden
08.30 uur | Welkom en introductie – Zohar Tzur, projectmanager NVKL

08.35 uur | Update F-gassenherziening en uitvoeringsverordeningen – Martijn Hildebrand, sr. adviseur gefluoreerde broeikasgassen en ozonlaag afbrekende stoffen Rijkswaterstaat

08.55 uur | Inkijk en status project "Leren en ontwikkelen voor een duurzame transitie" (online leerplatform F-gassen en natuurlijke koudemiddelen) – Theo Ockhuijsen, projectleider

09.05 uur | Wat betekent dit voor onze leden? – Zohar Tzur, projectmanager NVKL

09.20 uur | Vragenronde

Klik hier om je aan te melden

Publicatiedatum: