Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
23 september

Inwoners beslissen mee over invulling landbouwgrond

Gemeente Kontich wil Waarloos nog groener maken. Daarom wordt ongeveer 80. 000 m² landbouwgrond voorbehouden en uitgegeven voor agro-ecologie. En inwoners kunnen meebeslissen over de toekomst van dat perceel. De gemeente nodigt inwoners daarvoor uit op maandag 23 september voor een infosessie in zaal Berkenhof.



Dankzij het ABC-project worden gronden in de Beekboshoek in Waarloos voorbehouden voor agro-ecologie. De bedoeling is dat één of meerdere landbouwers op het perceel duurzame landbouw en natuur kunnen verenigen en het bovendien toegankelijk maken voor de inwoners onder de vorm van recreatie, landbouwbeleving, enzovoort.

Agro-ecologie is een ecologische benadering van de landbouw waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke hulpbronnen en diensten, zonder deze te beschadigen. Naast de ecologische aspecten zijn ook de sociale aspecten van het landbouwsysteem van belang.

Via participatiemomenten laat de gemeente inwoners meebeslissen over de toekomst van dit perceel. Daarom organiseren ze op maandag 23 september van 19 tot 21 u. een infosessie in zaal Berkenhof. Je ontdekt er hoe openbare gronden kunnen dienen voor agro- ecologie en je krijgt de kans om je ideeën te geven.

Heb jij interesse? Schrijf je dan online in via de website van de Provincie Antwerpen.

Bron: Gemeente Kontich

Publicatiedatum: