Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Campagne waarschuwt tuinders voor risico's van verdachte huurders

LTO Noord, 13 gemeenten in de regio Den Haag, Politie Haaglanden, Provincie Zuid-Holland, Platform Veilig Ondernemen Den Haag, Glastuinbouw Nederland en het RIEC Den Haag lanceren samen de campagne 'Ik zeg nee. Tegen verdachte huurders'. Deze campagne is gericht op boeren en tuinders in het buitengebied en waarschuwt voor de risico's van het verhuren van schuren, loodsen of kassen aan huurders die mogelijk betrokken zijn bij criminele activiteiten.

Voorkomen van risicovolle huurders
De campagne maakt boeren en tuinders bewust van de gevaren die ontstaan wanneer een locatie wordt verhuurd aan huurders die later crimineel blijken te zijn. Deze ruimtes worden vaak misbruikt voor hennepteelt, opslag van drugs of het opzetten van een drugslab. De boodschap van de campagne is duidelijk: wees alert en ga niet in zee met verdachte huurders om de ernstige gevolgen te voorkomen.

Vier hoofdrisico's voor boeren en tuinders
Uit ervaringsverhalen van boeren en tuinders blijkt dat het verhuren aan verdachte huurders kan leiden tot grote schade. De campagne wijst op de vier belangrijkste risico's:

1. Je pleegt een strafbaar feit
Als je een ruimte verhuurt aan iemand die later crimineel blijkt te zijn, pleeg je een strafbaar feit en kun je strafrechtelijk worden vervolgd.
2. Je creƫert gevaar voor jezelf of jouw omgeving
Een drugslab of hennepkwekerij brengt grote risico's met zich mee, zoals brand, ontploffingen, stankoverlast of giftige stoffen in de grond door drugsafval.
3. Je loopt kans op schade die niet verzekerd is
Het verhuren aan verdachte huurders kan leiden tot flinke schade aan jouw pand, die vaak niet wordt vergoed door de verzekering. Je pand kan zelfs worden gesloten en je kunt te maken krijgen met boetes.
4. Jij of je naasten kunnen te maken krijgen met intimidatie
Boeren en tuinders vertellen regelmatig over intimidatie en bedreiging door huurders die later crimineel blijken te zijn. Zij willen vaak niet vertrekken en proberen door dreigementen hun zin te krijgen.

Meld verdachte situaties
De campagne benadrukt het belang van het tijdig melden van verdachte situaties. Boeren en tuinders die verdachte activiteiten opmerken of twijfels hebben over een huurder, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of de wijkagent. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of online via meldmisdaadanoniem.nl. In spoedgevallen kan altijd 112 worden gebeld.

Veilig buitengebied
LTO Noord maakt zich sterk voor een veilig buitengebied. Ze staan achter boeren en tuinders met kennis en tips om criminaliteit te voorkomen. Op de speciale kennispagina www.ltonoord.nl/vertrouwenspersoon is relevante informatie verzameld. Boeren en tuinders kunnen ook terecht bij vertrouwenspersoon Gaby de Ruiter voor advies en ondersteuning via 06-16015029 / [email protected].

Voor meer informatie:
LTO Noord
[email protected]
https://www.ltonoord.nl/

Publicatiedatum: