Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

15% meer aardbeiplanten van Nova Siri Genetics dit seizoen

De Italiaanse zachtfruitveredelaar Nova Siri Genetics (NSG) zal ook dit seizoen de internationale expansie verderzetten. Spanje is opnieuw een belangrijke markt voor NSG, dankzij de goede prestaties van de vroege aardbeirassen NSG 203-Marimbella®, NSG 465-Rossetta® en NSG 207-Gioelita® tijdens de afgelopen seizoenen. Deze rassen onderscheiden zich volgens het bedrijf door hun winterhardheid, de hoge kwaliteit van het fruit en de productiviteit in Huelva, het gebied met de grootste zachtfruitteelt in heel Europa.

Aardbeiplanten in pot van NSG-rassen in de Noord-Spaanse provincie Segovia

Vijftien kwekerijen in Spanje en Polen zijn erkend voor de vermeerdering van de aardbeirassen van Nova Siri Genetics. Ze kweken ongeveer 150 miljoen planten op, 15% dan vorig seizoen. De toename komt er door uitbreiding van het areaal en van het aantal kwekerijen.

In Spanje bevinden de door NSG erkende kwekerijen zich in de regio Castilla y León, goed voor een areaal van 135 hectare. Er worden dit jaar ongeveer 90 miljoen planten van NSG-rassen gekweekt. Hun bestemming is Huelva, Italië en Noord-Afrika.

In de eerste twee weken van september zijn al aardbeiplanten in pot geleverd aan de telers met het oog op oogst in de maanden november en december. De verse planten zullen begin oktober beschikbaar komen, voor oogst vanaf januari.

Nicola Tufaro

Nicola Tufaro, hoofdveredelaar bij Nova Siri Genetics: "De goede vraag naar onze innovatieve aardbeirassen is vooral te danken aan hun winterhardheid en vroege oogst. Daardoor kunnen Spaanse aardbeientelers in november al beginnen met de afzet op de markt. De kwaliteit kan tot en met de maand juni worden behouden."

In de provincie Huelva zijn met name de vroege rassen NSG 203-Marimbella®, NSG 465-Rossetta® en NSG 207-Gioelita® populair onder telers. "Ze garanderen kwaliteit, vroegheid, winterhardheid, productiviteit en duurzaamheid. Bovendien houdt de consument van hun smaak, maatvoering, vorm en kleur."

Nieuwe rassen en internationale uitbreiding
Nova Siri Genetics blijft nieuwe aardbei- en andere zachtfruitrassen ontwikkelen. Tijdens het komende seizoen zal NSG in samenwerking met Spaanse telers veldproeven uitvoeren van een nieuw aardbeiras waarvoor al een patentaanvraag is ingediend op Europees niveau. Het is een ras waarvan vooral de houdbaarheid opvalt.

NSG is ook van plan om aardbeirassen te vermeerderen in kwekerijen in Egypte en India, gezien de groeiende belangstelling van lokale telers en kwekers in deze landen.

Deelname aan Fruit Attraction
Nova Siri Genetics is standhouder op de Fruit Attraction 2024 (stand 9G06), waar het bedrijf aan klanten en bedrijven uit de sector de uitstekende resultaten van de zachtfruitrassen zal presenteren en meer uitleg zal geven over nieuwe projecten rond kwaliteitsaardbeien.

Voor meer informatie:
Nova Siri Genetics
www.novasirigenetics.com

Publicatiedatum: