Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardbeienkas na tornado met veel Nederlandse hulp snel weer in productie

In april 2023 liep de kas van aardbeienteler The Ohio Greenhouse Company aanzienlijke schade op door een tornado. Op 18 september 2023, iets minder dan vijf maanden later, was de faciliteit van 7 hectare herbouwd en klaar om te beginnen met het planten van een nieuwe batch aardbeiplanten.

Paul Mastronardi, President & CEO van Mastronardi Produce Ltd.: "Terugkijkend was het een opmerkelijke prestatie om dit herbouwproject in zo'n korte tijd te voltooien. De kas werd in minder dan vijf maanden in een ongelofelijk tempo herbouwd en klaargemaakt voor beplanting. Dit werd bereikt dankzij de enorme steun van ons Mastronardi Produce team, zakenpartners en de lokale gemeenschap. Het laat zeker hun veerkracht en toewijding zien."

Het opruimen en slopen van de beschadigde kassen begon in mei 2023, met bijdragen van leveranciers zoals Havecon Projects, PB-tec, PDI, VB Climate, Voorwinden Groep, Priva, Metrotek, JB Hydroponics, Emmett Contracting, Bogaerts Greenhouse Logistics en Van Der Waay B.V.

"Dit project was alleen mogelijk dankzij de buitengewone inspanningen van de gerenommeerde leveranciers die werden uitgekozen," merkt Christopher Gill op, Vice President of Greenhouse Development bij Mastronardi Produce. "Het was verbazingwekkend om zoveel gedrevenheid en doorzettingsvermogen te zien van zoveel bekwame technici, ingenieurs en projectmanagers."

Een jaar na de verbouwing en de eerste aanplanting maakt The Ohio Greenhouse Company nog steeds gebruik van geavanceerde technologie voor het telen van de bekroonde WOW organic aardbeien onder het merk SUNSET, waarbij retailers in meerdere staten worden bediend met plannen voor verdere groei.

Voor meer informatie:
Mastronardi Produce
Tel: +1 519 326 3218
sunsetgrown.com

Publicatiedatum: