Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Locatie voor 330 arbeidsmigranten geopend in Schagen

In gemeente Schagen is een locatie in gebruik genomen voor de huisvesting van ca. 330 arbeidsmigranten. Donderdag 19 september vond de feestelijke opening plaats door gedeputeerde J. Beemsterboer en wethouder S. Kruijer. HomeFlex directeur Bert Verheij benoemde dat hiermee opnieuw een stap gezet is voor kwalitatieve huisvesting voor arbeidsmigranten in omgeving Schagen.

De locatie bestaat uit 96 appartementen met individuele slaapkamers, parkeergelegenheid en fietsenstalling. Ieder appartement is compleet ingericht met woonkamer, keuken, badkamer en apart toilet. Een van de appartementen is ingericht als beheerdersruimte.

24/7 beheer
HomeFlex vindt het belangrijk dat zowel voor bewoners, maar ook voor omwonenden altijd een aanspreekpunt aanwezig is op de locatie. Een team van beheerders zorgt er beurtelings voor dat er 24/7 iemand aanwezig is op de locatie. Tevens dragen zij zorg dat de locatie netjes blijft en de appartementen met regelmaat gecontroleerd worden op veiligheid en hygiëne.

Omgevingsdialoog
Gedurende de voorbereiding van deze locatie is intensief gesproken met omwonenden. Na de informatieavond in februari 2022 is het gesprek voortgezet met een klankbordgroep waarin zowel omwonenden als omliggende bedrijven vertegenwoordigd zijn. Tijdens meerdere bijeenkomsten is gesproken over de plannen, de mogelijke knelpunten en is een beheerplan opgesteld waarin gemaakte afspraken vastgelegd zijn.

Innovatieve semi-off grid installatie
In aanloop naar de bouwfase bleek dat voor deze locatie slechts één stroomaansluiting beschikbaar was. HomeFlex moest op zoek naar een oplossing om 96 appartementen te voorzien van stroom en warmte. Samen met Schouten Techniek is een smartgrid installatie gerealiseerd met een intelligente sturing van bodem- en luchtwarmtepompen in combinatie met zonnepanelen, warmtekrachtkoppelingen en elektrische en thermische buffers. Hiermee is een duurzame oplossing gerealiseerd en een oplossing voor de netcongestie waar we in Nederland mee te maken hebben. Het gehele project is tot stand gekomen met medewerking van Ursem Modulaire Bouwsystemen, Heddes Bouw en Ontwikkeling, van Es architecten, AW Groep en Holland Bouwadvies.

Roemer proof
Met de opening van deze locatie is weer een stap gezet om de kwaliteit van huisvesting voor arbeidsmigranten in Nederland te verbeteren. Een locatie die voldoet aan het SNF-keurmerk (Stichting Normering Flexwonen), maar waar ook de aanbevelingen van Roemer meegenomen zijn als het gaat om o.a. voldoende leefoppervlakte en een eigen slaapkamer voor iedere bewoner. Voor HomeFlex is dit inmiddels de zesde grootschalige locatie die aan deze kwaliteitseisen voldoet. Meerdere locaties zijn in voorbereiding om de komende jaren in gebruik te nemen.

Voor meer informatie:
HomeFlex
Molendijk 16
3361 EN Sliedrecht
Tel: 0184 820081
[email protected]
www.homeflex.nl

Publicatiedatum: